BU KADARI TESADÜF OLAMAZ

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları 31 Mart seçimleri öncesi sergi ve eğitim alanlarıyla hizmete sunacağız dediği Arpacı Un Fabrikası'nı mühürledi.

BU KADARI TESADÜF OLAMAZ

Mülk sahiplerinin yerel seçimler öncesi “böylesi bir projeden ne haberimiz var ne de rızamız var” dediği Arpacı Un Fabrikası Elazığ Belediyesi tarafından mühürlendi.

İLK SONSÖZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Şerifoğulları’nın yeni dönem projeleri arasında lansmanını yaptığı Arpacı Un Fabrikası restorasyon projesinden mülk sahibinin haberi olmadığını ilk olarak gazeteniz SONSÖZ gündeme getirmişti.

5 YIL SONRA UYGULANAN KARAR

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 18 Haziran 2018 gün ve 5756 sayılı kararını bugüne kadar uygulamayan Elazığ Belediyesi’nin bu kararı 5 yıl 10 ay 10 gün sonra uygulaması ise dikkatlerden kaçmadı.

TESADÜFÜN BU KADARI OLAMAZ

Seçim kampanyası döneminde ilk olarak gazeteniz SONSÖZ tarafından gündeme getirilen ve daha sonra ulusal basına taşınan mülk sahibinin haberi olmadan üzerinde proje yapılan ve yıllardır otopark olarak kullanılan Arpacı un Fabrikası’nın mühürlenme zamanı oldukça manidar bulundu.

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 18 Haziran 2018 gün ve 5756 sayılı kararını bugüne kadar uygulamayan Elazığ Belediyesi’nin bu kararı seçimlerden hemen sonra uygulaması  ise “tesadüfün bu kadarı olamaz” dedirtti.

Bu alanın kurul kararı’nın üzerinden  5 yıl geçtikten sonra mühürlenmesinin mülk sahiplerinin yerel seçim döneminde yaptıkları “böylesi bir projeden ne haberimiz var ne de rızamız var” açıklamasının etkili olduğu ifade ediliyor.

GÜRSEL BEY SEÇİMDEKİ TAVRININ KARŞILIĞINI ALIYOR

Taksicilerin talebi üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un daha önce taksi duraklarına gönderdiği ve üzerinde kendi adının yazılı olduğu bankları kaldıran  Elazığ Belediyesi’nin sonrasındada CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Av.Coşkun Çağlar Duran’ın ailesine ait olan ve yıllardır otıpark olarak kullanılan  Arpacı Un Fabrikasını  mühürlemesi “Gürsel Bey 31 Mart seçimleri öncesi sergilediği tavrının karşılığını alıyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.