Esnafın Zararı Ne Olacak Peki?

Şerifoğulları'nın İlle Benim Dediğim Olacak Mantığıyla yıllarca engellediği Yeni Sanayi Sitesi Projesine Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu diye sunduğu projeler arasında yer vermesi 'Yok Artık'dedirtti.

Esnafın Zararı Ne Olacak Peki?

Şerifoğulları’nın  2020 den beri engel olduğu Yeni Sanayi Sitesi Projesine Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu diye sunduğu projeler arasında yer vermesi “Bu kadarı da Fazla”dedirtti.
Elazığ 2.OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Elazığ TSO tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı 2020 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen “Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Projesi”doğrultusunda  Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Elazığ TSO Kuzey Çevre yolu üzerinde ortak çalışma başlatmışlardı.
Elazığ – Kuzey Çevreyolu – Gümüşbağları ve Çamyatağı mevkiinde belirlenen 1.355 dönüm alanda toplam 400.864 m2 kapalı alana sahip 903 adet işlik, idari bina ve 3 adet sosyal alandan oluşan ihtisaslaştırılmış küçük sanayi sitesinin kurulması öngrülen proje kapsamında sektör büyüklükleri ve ihtiyaçları göz önüne alınarak mobilya sektörü için 126 adet, PVC ve plastik sektörü 64 adet, oto tamir sektörü 491 adet, demir doğrama sektörü 26 adet, alüminyum sektörü 58 adet, makine imalatı sektörü 48 adet, mermer imalatı sektörü 18 adet ve gıda sektörü için 72 adet işlik olmak üzere toplam 903 işliğin oluşturulması planlanmıştı. Bunlara ilave olarak idari bina cami, mesleki eğitim merkezi ve teknik/meslek lisesi için de toplam 10.500 m2 kapalı alanın oluşturulması projelendirilmişti.
ŞERİFOĞULLARI DEVREYE GİRDİ
Elazığ – Kuzey Çevreyolu – Gümüşbağları ve Çamyatağı mevkiinde belirlenen 1.355 dönüm alanda yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi için gerekli kanuni prosedürleri tamamlamak üzere olan bir kooperatif varken Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları sitenin farklı bir yerde yapılması için yeni bir kooperatif  kurdurmuştu.
Şerifoğulları’nın bu müdahalesi üzerine şehir ikiye bölünmüş ve tamamlanmak üzere olan yer tahsisi askıya alınmıştı.
ÇAMYATAĞI MEVKİİNE KARŞIYDI
Şerifoğulları katıldığı bir tv programında “Şahinkaya bölgesinde de yapılmasını isterim benim için sıkıntı yok ama 3 sene sonra şehrin ortasında kalacak o mahallenin ortasında kalacak “ifadelerini kullanmıştı.Ancuz mevkiinde yapılması gerektiğini ifade eden Şerifoğulları” diğer tarafı da gittim gördüm vallahi üç sene sonra mahallenin ortasında kalacak evler dibine dayanmış ve etrafında onlarca evler var yani o insanlarda yani küçük sanayi sitesi gelirse bizim arsamız değer kaybedecekse onlarda o zaman konuşacak onlarda sesini yükseltecek.”demişti.
SİYASİLER DEVREDE
Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş,Ejder Açıkkapı,Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in girişimleri sonucu Yeni Sanayi Sitesi’nin Merkez Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yapılmasına yönelik karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
ÖNCE ENGEL OLDU ŞİMDİ SAHİPLENİYOR
4 Yıl boyunca 1355 dönüme yapılması planlanan yeni Sanayi Sitesi’ne engel olan Şerifoğulları’nın 952 dönüm alan üzerine yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesini Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu diye sunduğu projeler arasında yer vermesi büyük tepki topladı.

ESNAFIN ZARARI NE OLACACAK?
Yeni Sanayi Sitesi’nin yapımına 4 yıl boyunca karşı çıkan Şerifoğulları, geçen sürede inşaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayı esnafı da zarara uğrattı. Sanayi Sitesi esnafları geçen sürede Belediye Başkanı karşı çıkmasaydı biz daha uygun maliyetle iş yerlerimize sahip olacaktık, şimdi maliyetler arttı. Bizim zararımızı kim ödeyecek dediler. 
 
.