Kara Tren Gecikti Belki Hiç Gelmez

Devlet Demiryolları tarafından daha önce 17 Nisan'da başlayacağı ifade edilmesine rağmen ertelenen Ankara-Elazığ-Tatvan Turistik seferinin Elazığ Belediyesi'nin TCDD Taşımacılık AŞ'ye ödemesi gereken ücreti ödemediğinden dolayı ertelendiği öğrenildi.

Kara Tren Gecikti Belki Hiç Gelmez

Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Devlet Demir Yolları’nın başlattığı turistik seferlerden Elazığ’ın da yararlanması için girişimde bulunmuş. TCDD Genel Müdürü Ufuk Yalçın’ı 1 Ocak 2024 tarihinde ziyaret ederek, Turistik Van Gölü Ekspresi seferi üzerine istişarelerde bulunmuşlardı.
Bu görüşmelerin ardından TCDD Genel Müdürlüğü 18 Mart 2024 tarifinde turistik Ankara-Elazığ-Tatvan seferi için bilet satış işlemlerini başlatmış ve seferin 17 Nisan tarihinde Ankara’dan hareket edeceğini açıklamıştı.
Ancak bu turistik tren seferinin 17 Nisan tarihi geldiğinde ertelendiği ifade edilmişti.
Seferin iptal gerekçesi olarak  kamuoyuna yeterli yolcu olmadığı sunulurken aslında gerçeğin öyle olmadığı öğrenildi.

İPTALİN GERÇEK SEBEBİ

TCDD yetkililerinin bu tür turistik organizasyonların başlangıcında yeterli yolcu sağlanamadığından Elazığ Belediyesi ile görüşerek ilk seferin maliyetinin belli bir bölümünü karşılaması gerektiğini ifade etmişler ve bu konuda mutabakata varmışlar. Seferin başlamasına yakın günlerde Elazığ Belediyesi bu ödemeyi yapmadığından dolayı aranmış ancak ödeme bir türlü yapılmayınca da sefer ertelenmiş. Dolayısıyla seferin ertelenmesinin gerekçesinin yeterli yolcu olmaması değil Elazığ Belediyesi'nin taahhüt ettiği ödemeyi yapmaması olduğu öğrenildi.


Elazığ turizmi açısından son derece önemli olan bu konuda Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin bugüne kadar sefer ertelendi dışında bir açıklama yapmaması seferlerin iptal edildiği yönünde kamuoyunda bir kanaat oluşmasına neden oldu.
Elazığ kamuoyu bu konuda Elazığ Milletvekillerinden açıklama bekliyor.