Reis'e Bu Rakamı Kim Verdi?

Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlarla ülke gündemine düşen Elazığ dün de Altmışbeşbin rakamı ile bir kez daha ülke gündemine oturdu.

Reis'e Bu Rakamı Kim Verdi?

Heyecan ve merakla beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ Mitingine katılımın oldukça düşük olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının başında ifade ettiği “Sordum dedim ki meydanda ne kadar Gakkoş var, 65 bin kişi var dediler.” sözleri önce Elazığ gündemine sonra ülke gündemine oturdu.

ERDOĞAN’A BU RAKAMI KİM VERDİ?
31 Mart yerel seçimleri kapsamına düzenlenen mitinge katılmak için Elazığ’a gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce İstasyon Meydanında halka hitap ederken bu kez miting alanı dahi olmayan ve İstasyon Meydanından 5-6 kat küçük Valilik  Meydanında halka hitap etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting konuşmasında kendisine verilen bilgi doğrultusunda alanda 65 bin kişinin olduğunu söyledi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği bu rakam mitingden geriye kalan ve Elazığ’da gündem olan tek söz oldu.
Elazığ’da neredeyse herkes bu alanın 65 bin kişiyi değil 10 bin kişiyi bile almasının mümkün olmadığını dile getirirken, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanlış bilgi verildi değerlendirmesi yapıldı.
Alanın yaklaşık olarak 2700 metre kare olduğu dikkate alındığında bu alana sığacak kişi sayısının 6-7 bin kişi olacağı uzmanlar tarafından dile getirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 65 bin kişi bilgisinin kim yada kimler tarafından verildiği ise merak konusu oldu.

MEYDAN BİLEREK Mİ SEÇİLDİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitap ettiği Valilik Meydanının, İstasyon Meydanı doldurulamayacağı için seçildiği ifade edilyor.

Ak Parti'nin Cumhuriyet Meydanı diye açıkladığı mitingin Valilik Meydanında yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

NE KADAR OY ALACAKSIN?
Bu abartılı rakamın ardından Ak Parti Elazığ İl Binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Söyle bakalım ne kadar oy alacaksın? sorusunu  %50 efendim diye cevaplandıran Şerifoğulları’nın ise ifadesi yeni gündem konusu olacak gibi görünüyor.