2400 Konut Yerine 500 Villa Yaptılar

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın katıldığı tv Programında Şerifoğulları'nın Villa prjesini eleştirerek, 'Villa yerine 2400 konut yapabilirlerdi dedi.

2400 Konut Yerine 500 Villa Yaptılar

Kanal Fırat Tv’de Canan Gedik Ay’ın sunduğu Seçime Doğru Programında konuşan Akın konut sıkıntısı yaşayan Elazığ’da mevcut belediye başkanı Şerifoğulları’nın Villa Kent Projesini “O alana 2400 tane 190 metre karelik 4 + 1 konut yapılabilirdi”sözleriyle eleştirdi.
2400 KONUT YAPILABİLİRDİ 
Akın”Belediye hepinizin malumu 600 dönümlük üniversite arazisine beş yüz tane villa inşa ettiler maalesef aynı araziye örnek bir mahalle inşaa etmeleri beklenirken beş yüz tane villa yaptılar. Biz aynı araziye bir proje çizdirdik altı yüz dönümlük araziye 500 tane villa yapacağınız 2400 tane 190 metre karelik 4 + 1 konut yapabilirdiniz ve burayı kentsel dönüşümde bir rezerv olarak kullanabilirdiniz”dedi.

2400 Konut Yerine 500 Villa Yaptılar
ON BİN TANE İNSANIN YAŞAYABİLECEĞİ ALANLAR PLANLANABİLİRDİ.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehre gelen yüksek miktardaki parayı doğru harcamadığını belirten Akın, “Elazığ’a çok büyük paralar geldi maalesef bu paralar doğru yerlere harcanamadı işte bir villa kent yapılıyor kime yapıldığı belli değil, niçin yapıldığı belli değil. Kaba inşaat yapılıp teslim ediliyor.  Burada vatandaşınız konutsuzluktan feryat figan ediyor, arsa tacirleri eline düşmüş. Siz burayı rezerv alanı olarak kullanacağınız yerde burada 2400 tane konut yapılabilir.  Bakın mimarlarımız çalıştı göstereyim şurada biz o 600 dönümlük araziye 2400 tane konut sığdırdık. Bakınız burada da şimdiden üç boyutlu çalışmaları başladı, bunları göstereyim. İnşallah gelecek programda ben bunları tek tek göstereceğim. Nasıl  yapılabilirmiş 600 dönüme.Yani 500 tane villaya paranız var 2400 tane konuta mı paranız yok. Burada 10.000 tane insanın yaşayabileceği alanlar planlanabilirdi ama maalesef bunlar yapılmadı” şeklinde konuştu.