48 Bin Metre BHA Ticaret Alanına Çevriliyor

Elazığ Belediyesi Tapu kayıtlarında Belediye Hizmet Alanı olarak kayıtlı toplam 48.421.47 m2 alanı ticaret alanına dönüştürüyor.

48 Bin Metre BHA Ticaret Alanına Çevriliyor

Elazığ Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantılarında gündeme aldığı Yemişlik Mahallesindeki imar değişiklik talebinin sebebi merak uyandırdı.

Elazığ Belediyesi Yemişlik Mahallesi ada 6148 ve ada 6128 deki Belediye Hizmet alanında kalan taşınmazların  E: 1.00 Yençok:4 kat olan imar planını E: 1.20 Yençok:6 kata imarlı T2 (ticaret) alanına dönüştürülmesi hususunu belediye meclisine taşıdı.

Yemişlik Mahallesi ada 6148 de Belediye hizmet alanı olarak kayıtlı taşınmaz toplam 10.421 m2 ve ada 6128 deki Belediye Hizmet alanı olarak kayıtlı taşınmaz toplam 38.000.47 m2 alana sahip.

BELEDİYE HİZMET ALANI NEDİR?

Belediye hizmet alanı; Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi, zabıta birimleri, mezbaha, ekmek üretim tesisi, pazar yeri, idari, sosyal ve kültürel merkez gibi mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçları karşılamak üzere kurulan tesisler ile sermayesinin yarıdan fazlası belediyeye ait olan şirketlerin sahip olduğu tesislerin yapılabileceği alanlara deniyor.

YENİ OLUŞTURULAN MAHALLELER MAĞDUR OLMAYACAK MI?

Güneykent ve Yemişlik Mahalleleri, Elazığ’ın gelişmekte olan ve nüfusu her geçen gün artan mahalleleri olmalarına rağmen Elazığ Belediyesi’nin hizmet alanlarını ticari alana çevirmesi tartışmalara neden oldu.

Elazığ Belediyesi’nin toplam 48.421.47 m2 alanı Belediye hizmet alanından çıkarıp E: 1.20 Yençok:6 kata imarlı T2 (ticaret) alanına dönüştürmesi talebini ne amaçla yaptığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Kamuoyu Elazığ belediyesi yetkililerinden söz konusu değişikliğin gerçek nedeninin açıklanmasını bekliyor.