Ak Parti görevden aldı Şerifoğulları yardımcısı yaptı

2019 Yılında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken görevden alınan Mehmet Sabuncu Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Ak Parti görevden aldı Şerifoğulları yardımcısı yaptı

İl Özel İdaresi Genel Sekteri iken 2019 yılında personel alım usulünün kamuoyunda büyük tepki oluşturması nedeniyle Ak Parti Milletvekilleri ile Elazığ Valisinin ortak kararı ile görevden alınan Mehmet Sabuncu’num Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanması Ak Parti’nin görevden aldığı bürokratları Şerifoğulları, Başkan Yardımcısı yapıyor şeklinde yorumlandı. 
Hatırlanacağı üzere, 2019 yılında Elazığ İl Özel İdaresi’ne farklı branşlarda 48 personel alınacağı ilan edilerek başvurular başlamıştı. İlanda kura yöntemi ile personel alınacağının belli olmasına rağmen, personel alım yöntemi konusunda ‘Milletvekilleri liste yapıyorlar, Teşkilat liste yapıyor’ gibi kamuoyuna Yanlış bilgi verdiği iddia edilen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Mehmet Sabuncu ile birlikte  İnsan Kaynakları Müdürü ve Plan Proje Müdürü görevden alınmıştı. 
AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Sermin Balık o tarihlerde telefonla katıldığı bir tvprogramında “ İl Özel İdare Genel Sekreterinin görevden alınması 4 Milletvekili ve Vali Bey'in ortak kararıdır, bu yalan yanlış algıya kim müdahil olmuşsa bedelini ödeyecektir." İfadelerini kullanmıştı.

ARKA BAHÇESİ OLMADIK
İl Özel İdaresine personel alım usulünde kamuoyunda yaşanan tepkiler nedeniyle görevden alınan Genel Sekreter Mehmet Sabuncu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında ”Hiç bir haksızlığın ve adaletsizliğin arka bahçesi olmadık.”ifadelerini kullanmıştı.

SABUNCU BAŞKAN YARDIMCISI
2019 Yılında Ak Partili 4 milletvekili ve dönemin valisinin ortak kararıyla görevden alınan Mehmet Sabuncu 5 yıl sonra Ak Partili Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları tarafından Başkan Yardımcısı olarak atandı.

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ
Ak Parti’nin görevden aldığı bir ismi Şerifoğulları’nın Başkan Yardımcısı ataması ilk değil. 

Ak Parti görevden aldı Şerifoğulları yardımcısı yaptı
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında süreci iyi yönetmediği gerekçesiyle görevden alınan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi’yi Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı görevine getirmişti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yapımı biten deprem konutlarını incelemek amacıyla yaptığı Elazığ ziyaretinden memnun ayrılmadığı iddia edilmiş ve 2020 Aralık ayında  Mustafa Pirinççi'nin görevinden alındığı duyurulmuştu.
Mustafa Pirinççi 2021 Ocak ayında Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.