Ali Rıza Yıldırım'ın Özür Beyanını Bekliyoruz

İlk günden itibaren Eti Krom İşçilerinin ve Elazığ'ın haykıran sesi olan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'Elazığ'ın ve Elazığlıların zarar görmesini kabul edemeyiz'dedi

Ali Rıza Yıldırım'ın Özür Beyanını Bekliyoruz

Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 13 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere ilk günden itibaren destek veren ve yaptığı paylaşımlarla Elazığlı’nın asil duruşunu güçlü bir sesle dile getiren, kamuoyunun etkili bir şekilde işçi kardeşlerimizin yanında durması için büyük bir hassasiyet oluşturan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver  Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım'ın yapmış olduğu açıklama sonrası yayınladığı mesajda" Ali Rıza Yıldırım’ın özür beyanını bekliyoruz. "dedi.

Milletvekili Işıkver mesajında şu ifadelere yer verdi;

Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın açıklamasını kamuoyu ile birlikte okuyarak bilgi sahibi olduk, sürecin sonuna kadar yakından takip edeceğiz. 

Ekmek kapılarından ayrılmak gibi bir niyetleri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi dışında bir talepleri olmayan işçi kardeşlerimizin haklarının korunacağı ve şartlarında iyileştirme yapılacağı anafikrini taşıyan bu açıklamayı iyi niyetli bir adım olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isteriz. 

Bununla birlikte değerli kardeşlerimizin ağabeylerimizin makul şartlarda uzlaşmalarını asgari müşterekte buluşmak sureti ile işlerine devam etmelerini umut ederken, haksız hukuksuz bir şekilde hiçbir uygulamaya devam edilmesine müsade etmeyeceğimizin bilinmesini, uzlaşma sağlanmazsa gerekirse şehir olarak, uzlaşma sağlanana dek işçi kardeşlerimizin bütün ihtiyaçlarını gidereceğimizi de ayrıca beyan etmekte fayda görüyorum. 

Şehrimizde Elazığlı olmayan yatırımcılara da pek tabi ki çok müspet bakıyor, ilimizde yatırım yapan bütün yatırımcılara teşekkür ediyoruz fakat hem ilimizden bütün imkanlarını kapsayacak şekilde istifade edilip hem de hemşehrilerimizi mağdur edilmesine de asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha alenen beyan ediyorum. 

Firma sahipleri de takdir ederler ki Elazığ’ın ve Elazığlıların zarar görmesini kabul edemeyiz. 

Not : Ali Rıza Yıldırım’ın özür beyanını bekliyoruz.