1 Milyar mı ? 15 Milyon mu? Hangisi Doğru

Elazığ Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borcu konusunda farklı kaynaklardan çelişkili rakamlar paylaşılıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, SGK'ya olan borcun 1 milyar TL'nin üzerinde olduğu ifade edilirken, Belediye Başkanı Şerifoğulları bu rakamın 15 milyon 410 bin 510 TL olduğunu belirtti.

Yeni Şafak Gazetesi , 16 Eylül tarihli haberinde, SGK Genel Müdürlüğü'nün, aralarında Elazığ Belediyesi'nin de bulunduğu, borcu 1 milyar TL'nin üzerinde olan belediyelerin borçlarını ödemek için harekete geçtiğini duyurmuştu. Gazetenin SGK Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgilere göre, Elazığ Belediyesi'nin SGK'ya olan borcunun 1 milyar TL'yi aştığı bildirilmişti.

TEKZİP VEYA DÜZELTME YAPILMADI

Yeni Şafak Gazetsi'nin 16 Eylül'de yaptığı ve bir çok yayın kuruluşunda yayınlanan habere Elazığ Belediyesi tarafından herhangi bir tekzip veya düzeltme haberi yapılmamıştı.

1 MİLYARLIK BORÇ 15 MİLYONA DÜŞTÜ

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dünkü meclis toplantısında SGK borçlarının 15 milyon 410 bin TL olduğunu açıkladı. Bu durumda, SGK'nın verdiği bilgiyle Belediye Başkanı'nın beyanı arasında büyük bir fark bulunmakta. Bu çelişki, ya SGK'nın yanlış bilgi verdiği ya da Şerifoğulları'nın rakamları doğru yansıtmadığı yönünde bir değerlendirmeye yol açtı.

Elazığ Belediyesi'nin , halkın doğru bilgilendirilmesi adına 16 Eylül tarihi itibarı ile SGK'dan resmi bir belgeyle kesin borç miktarını açıklayarak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Bakmadan Geçme