Acaba Bizde de Olur mu?

Artan hava sıcaklıkları nedeniyle bir çok ilde toplu taşıma araçlarında klima denetimleri yapılırken, vatandaşlar Elazığ'da da bu denetimlerin yapılmasını bekliyor.

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artmaya başlamasıyla birlikte bir çok şehirde belediye ekipleri şehir içi toplu taşıma araçlarında klima denetimi gerçekleştiriyor. Kent merkezlerindeki toplu taşıma araçlarını tek tek kontrol eden belediye ekipleri kliması açık olmayan otobüs şoförlerine de uyarılarda bulunuyorlar.

Şehir içi ulaşımda Minibüs kullanmayı tercih eden vatandaşlar bugüne kadar minibüslerde Elazığ Belediyesi tarafından yapılan böyle bir denetime şahit olmadıklarını belirttiler.

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle minibüslerde klima çalıştırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar”Elazığ'da minibüslerde klima açan şöför sayısı oldukça az.Minibüslerde klimayı açarmısınız talebimize karşılık şöförlerin verdiği cevap hep klima arızalı oluyor.Bu nedenle insanlar yolculuklarını klimasız bir ortamda ve sağlıksız şartlarda yapmak mecburiyetinde kalıyor”ifadelerini kullandılar.

Türkiye'nin bir çok şehrinde belediyelerin vatandaşların daha iyi şartlarda yolculuk yapması için şehir içi toplu taşıma araçlarını özellikle yaz aylarında rutin olarak denetlediklerini ifade eden vatandaşlar “Biz bugüne kadar Elazığ Belediyesi'nin özellikle minibüslerde böyle bir denetim yaptıklarına şahit olmadık”dediler

Daha rahat ve daha konforlu ulaşım yapmalarının en doğal hakları olduğunu ifade eden vatandaşlar Elazığ Belediyesi yetkililerinin bir an önce bu konuda gerekli denetimleri yapmalarını istediler.

Bakmadan Geçme