Başkan Yıldırım: '15 Temmuz Demokrasiye Gönül Verenlerin Yazdığı Bir Zaferdir'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz Destanının demokrasiye gönül verenler tarafından yazılan bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, hain darbe girişiminde şehit olanlara bir kez daha rahmet diledi.

Açıklamasında, “Aziz Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişi ile hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir.” diyen Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “8 yıl önce 15 Temmuz'da genciyle yaşlısıyla bu millet Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Fedakarlıklarıyla o karanlık geceyi millet ve demokrasi için kardan aydınlık bir sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. O gece çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz. O gece yurdu yaşatmak için can veren ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanların haklarını ödeyemeyiz. Türk demokrasisinin bir daha böyle menfur saldırılara maruz kalmamasını temenni ediyor bu duygularla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ülkemiz, millet ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ülkesinin bekası, milletinin istiklali uğruna can veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, vatan ve millet için mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş tüm gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

Bakmadan Geçme