BELEDİYE MECLİSİ ÖNEMSENMİYOR MU?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Belediye Meclisi kararı olmadan Protokoller imzaladığı ortaya çıktı.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin yıktırılmasının gündemde olduğu bugünlerde yaşanan skandal Elazığ Belediyesi'nde kanun tanınmadığı gibi Belediye Meclisinin de hiçe sayıldığı gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı.
5393 sayılı Belediye kanununa göre Protokol imzalamak üzere belediye meclisinden yetki alması gereken Şerifoğulları'nın 2021 Şubat ve 2022 Mart aylarında Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı okul protokollerini yetkisi olmadan imzaladığı ortaya çıktı.
İLK YETKİSİZ İMZA


23.02.2021 tarihinde Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından imzalanan 'Elazığ Belediyesi Kent Meydanı Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi'ne devredilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin arsasına karşılık Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilecek 16 derslikli okul inşasına yönelik protokol'Şerifoğulları'nın yetkisi olmadan imzaladığı ilk protokol olmuştu.
İKİNCİ YETKİSİZ İMZA


29.Mart.2022 Tarihinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit tarafından imzalanan 'TOKİ tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edilecek olan 12 derslikli okul protokolü'Şerifoğulları'nın yetkisi olmadan imzaladığı ikinci protokol oldu.
ÖNCE İMZA SONRA MECLİS KARARI
2021 Şubat ve 2022 Mart ayında imzaladığı protokoller için Belediye meclisinden yetki alma gereği duymayan Şerifoğulları Elazığ Belediye Meclisinin 2022 Eylül ayı toplantılarında görüşülmek üzere '5393 Sayılı Belediye kanunu gereği Belediye Meclisi tarafından meclis tarafından Elazığ Merkez İlçesinde bulunan muhtelif taşınmazların Elazığ Belediyesine tahsisi karşılığında eşdeğer alanlar ayrılması ve okul binaları yapmak üzere Elazığ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Başkanına protokol yapma yetkisinin verilmesi hususunda gerekli Meclis Kararı alınması ile ilgili teklif yazısı gönderdi.
KANUNSUZLUK SİLSİLESİ
Hasarsız olduğu halde usulsüz olarak yıkımı gerçekleştirilen ve yıkım hakkındaki soruşturmalar devam eden Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin arsasına karşılık yapılacağı taahhüt edilen 16 derslikli okul ve 'TOKİ tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edilecek olan 12 derslikli okul' protokollerini yetkisi olmadan imzalayan Şerifoğulları'nın uygulamalarındaki kanunsuzluk silsilesi ise duyanları hayrete düşürüyor.
BELEDİYE MECLİSİ ÖNEMSENMİYOR MU?
Kanun gereği protokoller yapmak üzere belediye meclisinden yetki alması gereken Şerifoğulları'nın böyle bir yetki almadan iki defa protokol imzalaması Belediye Meclisini önemsemediği gerçeğini ortaya çıkarıyor.Belediye Meclis üyelerinin sözkonusu imzalar karşısında nasıl bir tutum izleyecekleri ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.
PROTOKOLLER ŞOV AMAÇLI MIYDI?
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi arasında imzalanan iki protokole de yetkisi olmadan imza atan Şerifoğulları'nın ya kanunları bilmediği yada deprem sürecinde topladığı tepkileri azaltmak için böyle bir yola başvurduğu iddia ediliyor.
SONSÖZ FARKI!
Sorumlu Gazetecilik anlayışıyla geçtiğimiz günlerde yaptığımız 'Okul taahhüdü unutuldu mu?' haberi üzerine yapılan kanunsuzluğu farkeden belediye yönetiminin Eylül ayı meclis toplantılarında Belediye Başkanı Şerifoğulları için protokol imzalama yetkisi talep etmesi SONSÖZ farkını bir kez daha ortaya çıkardı.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme