BELEDİYE VE SENDİKA YÖNETİMİNE BÜYÜK TEPKİ

Elazığ Belediyesi Personelleri imzalanan toplu iş sözleşmesi nedeniyle belediye ve sendika yetkililerine büyük tepki gösterdi.

Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalan toplu iş sözleşmesinin ardından yeni bir kriz ortaya çıktı. Elazığ Belediyesinde çok sayı da personel Hizmet-İş Sendikası'ndan istifa ederken, istifaların devam edeceği de ifade edildi.

Elazığ Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş.ile Hizmet-İş (Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası) arasında uzun süredir devam eden Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Bir yıl geçerli olacak sözleşmeye göre işyerlerinde çalışan sendika üyesi işçilerin en düşük günlük yevmiyesi 295,00 TL.olarak kabul edildi.

SESSİZ ,SEDASIZ SÖZLEŞME

Birçok belediyede toplu iş sözleşmeleri ile ilgili görkemli imza törenleri düzenlenirken Elazığ Belediyesi ile yapılan sözleşme için imza töreni düzenlenmemesi gözden kaçmadı.

Belediye Personeline bir bankanın verdiği maaş promosyonunu sosyal medyasından 'her zaman olduğu gibi personelimizin yanındayız'diye paylaşan Şahin Şerifoğulları'nın toplu iş sözleşmesi ile ilgili hiçbir paylaşım yapmaması personellerinin memnuniyetsizliklerinin farkında olduğu şeklinde yorumlandı.

Sessiz sedasız imzalanan sözleşmenin ardından Hizmet-İş sendikasından çok sayıda istifa yaşandığı iddia edildi.

SÖZLEŞME TATMİN ETMEDİ

Elazığ Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında sessiz sedasız imzalanan toplu iş sözleşmesi çalışanlarda büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.İstedikleri ücretlerin verilmediğini,yemek ücreti,koku parası,iki isme özel maddeye yer verilmesi, enflasyon farkı verilmemesi gibi nedenler ileri süren personelin bir kısmı sendika üyeliğinden istifa etti.

YÖNETİME TEPKİLER

Sendika seçimleri sonrasında sendika yönetiminde görev alması beklenilen isimlere görev verilmemesini protesto eden bir kısım sendika üyesi ise tepkilerini sendika üyeliğinden ayrılarak gösterdiler.

BELEDİYE YÖNETİMİ DEVREDE Mİ?

Sendika seçimleri öncesi ve sonrası sendika yönetimi ile yıldızı bir türlü barışmayan belediye yönetiminin kendilerine yakın isimler vasıtası ile personeli sendikadan istifa etmeye yönelttiği ise iddialar arasında.

Belediye yönetiminin teklif ettiği tüm şartları kabul ederek imza atan sendika yönetimine karşı belediye yönetiminin sendikadan istifa sayısını çoğaltma girişiminin sendika yönetimini itibarsızlaştırma operasyonu olarak yorumlanıyor.

HİZMET-İŞ ELAZIĞ ŞUBESİ DÜŞÜYOR MU?

Elazığ Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında oluşan tepkiler dolayısıyla Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi zor bir süreçten geçiyor.Sendikada çok sayıda istifaların yaşandığı iddia edilirken istifa sayısının 1100 ün üzerinde olması halinde sendikanın yetkisini kaybedeceği ifade edildi.

SENDİKA YÖNETİMİ NE YAPACAK?

Belediye yönetiminin tüm şartlarını kabul ederek sözleşmeyi imzalayan sendika yönetiminin istifalar karşısında nasıl bir tutum takınacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme