BÜROKRATLARIN HİÇ ŞANSI OLMADI

Ak Parti, Elazığ Milletvekili listelerinde 2002'den bugüne kadar hiçbir bürokrata milletvekilliği şansı tanımadı.

2001 yılında 'Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' sloganı ile Türk siyaset hayatına giren ve bugüne kadar girdiği 6 seçimi de kazanan AK Parti Elazığ Milletvekili listelerinde bürokrat kökenli hiçbir ismi değerlendirmedi.
Girdiği 6 seçimde de Elazığ'da birinci parti olan AK Parti bu seçimlerin hiçbirinde de bürokrat görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olan hiçbir ismi milletvekili listelerinde yer vermedi.
HALKLA İLETİŞİMDE ZORLANIYORLAR
Ak Parti'nin listelerinde bürokrasiden gelen isimlere yer vermemesinin en önemli sebepleri olarak halkla etkili iletişim kuramamaları, memurluktan gelen soğuk yüzlerinin yumuşamaması ve mevzuata takılı kalarak sorun çözme kabiliyetlerinin düşük olması gösteriliyor.

ERDOĞAN TEPKİ VERDİ
Başkent kulislerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi üzerine milletvekili aday adayı olmak için harekete geçen birçok üst düzey bürokratın engellere takıldığı konuşuluyor. Bu sebeple de adaylık için istifa eden bürokrat sayısının düşük kaldığı belirtiliyor.
Ulusal gazetelerde yer alan haberlere göre, bürokratların istifa etmesi gereken tarihte üst düzey bürokratların istifa dilekçesi vermek istemesi Erdoğan'ı kızdırdı.
Aralarında yakın çalışma arkadaşlarının da olduğu beklemediği isimlerin vekillik için nabız yoklaması, kararlarını saraya yakın isimlerle istişare etmesi üzerine Erdoğan, 'Nereye gidiyorlar, farklı bir hesap mı içindeler? Çalışmaya devam etsinler. İstifa dilekçeleri alınmayacak' diyerek tepkisini ortaya koydu.
BAŞARILI BÜROKRATLARA VİZE YOK
Kurulduğu günden beri başarılı bürokratların milletvekili olmasına bazı isimler için esneklik gösteren AK Parti, Elazığ'da bu kurala bugüne kadar sıkı,sıkıya uydu.
Her seçim dönemi öncesi bir çok bürokrat görevlerinden istifa ederek Ak Parti'den aday adayı olmuş fakat hiçbirisi milletvekili aday listelerinde yer bulamamışlardı.
AKTAŞ İSTİFA ETMEDİ
Seçim tarihinin belİrlenmesinin ardından Elazığ siyasi çevreleri tarafından milletvekili adayı olması beklenen Emniyet Genel Müdürü, hemşerimiz Mehmet Aktaş görevinden istifa etmemişti.
Aktaş'ın başarı ile sürdürdüğü Emniyet Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasına sıcak bakılmadığı ve Aktaş'ın bu görevine devam ederek daha fazla yararlı olacağı telkinlerinden dolayı istifa etmediği öğrenildi.
BU DEFA TABLO DEĞİŞİR Mİ?
6 Seçim dönemindede Elazığ Listelerinde hiçbir bürokrata yer vermeyen Ak Parti'nin bu seçim döneminde bu tabloyu değiştirip değiştirmeyeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme