2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ittifak partilerinin Elazığ'da tek liste ile seçime girebilecekleri konuşulurken, siyasal çevrelerde seçime tek liste ile girmenin kime yarayacağı tartışmaları da başladı.

MHP KONTENJANININ SEÇİLEBİLECEK SIRADA OLACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Cumhur İttifakını oluşturan partilerin Ak Parti listesinden seçime girecekleri ve MHP adayının da seçilebilecek bir sıradan aday listesinde yer alacağı iddiaları dile getiriliyor.

ANKET SONUÇLARI TEK LİSTEDE KİMİ ŞANSLI GÖRÜYOR

Son dönemde çeşitli araştırma şirketleri tarafından yayımlanan anket sonuçları dikkate alındığında Ak Parti ve MHP'nin tek liste ile yani Ak Parti milletvekili aday listesi ile seçime girmesi durumunda bundan MHP kazançlı çıkarken, Ak Parti'nin zararlı çıkacağı ifade ediliyor.

Toplumun farklı kesimlerinin desteğini alabilecek, şehir insanın beklediği, arzu ettiği aday ve yenilenmiş bir aday listesi ile Ak Parti'nin seçime girmesi durumunda geçmiş seçimlerdeki başarıyı yakalayabileceği ifade edilirken, ittifak ile seçime girmenin Ak Parti açısından nasıl bir sonuç doğuracağı ise değişik şekillerde yorumlanıyor. Siyasal yorumcular MHP'nin geçtiğimiz seçimlerde aldığı oyun bir bölümünün daha önce Ak Parti'ye oy vermiş ancak aday listesini beğenmeyen seçmenler olduğunu, bunların bir bölümünün geri döndüğünü bir bölümünün ise aday listesini beklediği, listeyi beğenmedikleri takdirde cumhur ittifakı dışında ki partilere yöneleceğini ifade ediyorlar.

MİLLET İTTİFAKINDA GÜRSEL EROL'A YARAR

Millet ittifakında tek listeyle seçime girilmesi durumunda ise bundan en fazla kazançlı çıkanın Gürsel Erol olacağı ifade edilirken, güçlü bir aday listesi ile Millet İttifakının ikinci milletvekilliğini zorlayacağı dile getiriliyor.

İTTİFAKLARDAN ÇOK ADAYLAR BELİRLEYİCİ OLACAK

2023 genel seçimlerinde partilerin tek listeyle seçimlere girmesinin kime ne kazandıracağı konuşulurken, partilerin listesinde yer alacak milletvekili adaylarının asıl belirleyici olacağı ifade ediliyor. Elazığ seçmeninin yeni dönemde partilere değil adaylara bakarak oy kullanacağı, kendisini güçlü bir şekilde temsil edeceğine inandığı adayların yer aldığı partileri tercih edeceği siyasi yorumcuların üzerine ittifak ettiği bir görüş olarak görülüyor.

Bakmadan Geçme