Dev Külliye'ye Elazığ Mührü

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Milet Camii ve Külliyesi'nin tüm mermerleri Elazığ'dan gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Milet Camii ve Külliyesi'nin iç ve dış cephe kaplamalarının tamamında Elazığ krem (Sunta)mermeri kullanıldı.

Konu hakkında bilgi veren Elazığ Madencilik San.Tic.Ltd.Şti (Elmad Mermer) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbeydullah Tuzsuzoğlu” Böylesine devasa bir eserde Elazığ krem (Sunta)mermerinin kullanılması hem şehrimiz hemde firmamız adına büyük bir övünç kaynağıdır”dedi.

Tuzsuzoğlu”Elazığımızın yerli doğal taşı olan Elazığ Krem(sunta) mermerini 26 yıllık mücadelemiz neticesinde yurt içi ve yurt dışında aranan bir mermer haline getirdik. Elazığ'da bulunan ocaklarımızdan çıkardığımız mermerleri gerek blok gerekse Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikamızda işlenmiş ürün olarak ulusalda Elazığ Krem(Sunta) uluslararası piyasada ise Moca Cream ismiyle dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç etmekteyiz.

Elazığ Krem(Sunta) yurt içinde ve yurt dışında bir çok projede homojenliği,kalitesi,sağlamlığı ve uzun ömürlü olması sebebiyle tercih sebebidir.Son olarak Gaziantep Şahinbey ilçesinde inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi'nin iç ve dış cephe kaplamalarında Elazığ Krem (Sunta)mermerinin kullanılması bizleri oldukça sevindirmiştir”dedi.

Bu projenin ileride yapılacak olan bir çok büyük proje için Referans olacağını belirten Tuzsuzoğlu”Şehrimiz için üretmeye ve hem ülke hemde şehir ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz”dedi.

Bakmadan Geçme