EĞİTİM HER KOŞULDA DEVAM ETMELİDİR

Elâzığ'da faaliyet gösteren eğitim kurumları, yaşanan depremlerin ardından eğitim durumunu değerlendirdi. Eğitimciler, okullarda devam zorunluluğunun önemli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen deprem sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK eğitimle ilgili alınan kararları duyurmuştu. Açıklamaların ardından Elazığ'da faaliyet gösteren eğitim kurumları, yaşanan depremlerin ardından eğitim durumunu değerlendirdi.
Elazığ Kurs-Der Başkanı Eğitimci Veli Aksu, Okullarda devam zorunluluğunun olması gerektiğinin altını çizerek üniversitelerin kapatılma kararını doğru bulmadıklarını ifade etti.


Başkan Aksu: 'en önemli faktör olan eğitimi aksatmamak lazım. Eğitim her koşulda devam etmelidir. Eğitim bir ihtiyaçtır ve eğitim asla ertelenemez. Zaten pandemi döneminde öğrencilerin büyük döneminin eğitim ihtiyacı karşılanamadı. Bu deprem döneminde de eğitimler aksarsa bu öğrenciler niteliksiz olarak yetişecek. Üniversitelerin eğitimi uzaktan yapmalarını yadırgıyoruz. Akedemik düzeyde insanların yetişmesine ve nitelikli insanlara ülkemizin ihtiyacı var ancak uzaktan eğitimle bu insanların yetişemeyeceği ve ülkemizin ileride çok ciddi problemlerle karşılaşacağı bir durumdadır. Eğitimin de devam zorunluluğu olmaması yada uzaktan orta öğretimde devam etmesini yanlış buluyoruz. Eğitim her koşulda mutlaka devam etmelidir.' Dedi.

Bakmadan Geçme