ELAZIĞ TİCARET ODASI SEÇİMİ 12 KASIM'DA

Elazığ TSO yönetiminin bugün İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ederek seçimlerin 12.Kasım.2022 tarihinde yapılmasını isteyeceği öğrenildi.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği 4 yılda bir yapılan Elazığ Ticaret Odası organ seçimleri'nin 12 Kasım 2022 tarihinde yapılması için bugün İlçe Seçim Kurulu'na müracaat edileceği öğrenildi.
İLK ADAY İDRİS ALAN
Eski Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından İdris Alan Haziran ayında düzenlediği basın toplantısı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıklamıştı.
İdris Alan, Elazığ Osb Başkanı Suat Öztürk ve ekibinin desteğinide alarak seçim çalışmalarına devam ediyor.
ASİLHAN ARSLAN ADAY OLMAYACAK
Mevcut Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan sağlık sorunları sebebiyle yeniden başkan adayı olmayacak.
ALİ ŞEKERDAĞ ADAY OLABİLİR
Aylar öncesinden aday olduğunu açıklayıp daha sonraları derin bir sessizliğe bürünen eski başkanlardan Ali Şekerdağ'ın ise Asilhan Arslan'ın aday olmayacağının belli olması üzerine yeniden aday olması bekleniyor.
Şekerdağ'ın Asilhan Arslan ekibinden yeterli desteği görmesi halinde önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylığını açıklayacağı öğrenildi.
SÜRPRİZ ADAY ÇIKABİLİR
Kamuoyu tarafından geniş desteği olan fakat tüm ısrarlara rağmen aday olmayacağını beyan eden tanınmış bir ismin ise her an karar değiştirebileceği ve Elazığ TSO başkanlığına aday olabileceği kulislerde konuşulanlar arasında.
TÜM GÖZLER MEVCUT YÖNETİMDE
Asilhan Arslan'ın il dışında olması nedeniyle Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında bir araya gelen mevcut yönetimin ise kendi içlerinden bir aday çıkarmayacağı netlik kazandı.
Asilhan Arslan ekibinin adaylığını açıklayan veya açıklayacağı beklenilen bir isme destek verip vermeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Nihai sonucun haftasonu şehre gelmesi beklenen Asilhan Arslan'ın başkanlığında yapılacak toplantı sonrası açıklanacağı tahmin ediliyor.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme