EROL KELEŞ ŞERİFOĞULLARI'NIN ADAYI MI?

Partilerde aday adaylık sürecinin devam ettiği bu günlerde Ak parti kulislerinde konuşulanlar ve yaşananlar siyasi tarihimize geçecek nitelikte.

Ak Parti'de 22 Mart tarihinde sona ereceği açıklanan aday adaylık süreci devam ederken milletvekili aday adayı olmak üzere yürüttüğü Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimlik görevinden istifa eden Prof.Dr.Erol Keleş'e Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın verdiği açık destek diğer aday adayları tarafından tepkiyle karşılandı.


İDDİALAR VARDI
Kulislerde Metin Bulut ve Şahin Şerifoğulları'nın Prof.Dr.Erol Keleş ile birkaç kez bir araya geldikleri ve aday adaylığına müracaat etmesi halinde milletvekili listesinde yer alması için her türlü desteği vereceklerini vadettikleri iddia edilmişti.
Bu görüşmelerin devlet memurlarının istifa etmesi gereken son günün son saatine kadar devam ettiği ve Prof.Dr.Erol Keleş'in sürenin bitimine yakın gelen telefon ile görevinden istifa ederek Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğu da kamuoyunda konuşulanlar arasında.


BELEDİYE'DEN AÇIK DESTEK
Aday adaylığı müracaatında bulunduktan sonra çalışmalarına hız veren Prof.Dr.Erol Keleş'in medya sorumluluğunu Elazığ Belediyesi personeli olan bir ismin yürütmesi ve Keleş'in yaptığı teşkilat ziyaretlerinde Elazığ Belediye Meclisi, Meclis 1.Başkan Vekili Aydın KARA'nın yer alması Şerifoğullar'nın Keleş'e açık desteği olarak yorumlandı.
Şerifoğulları ailesine yakınlığı ile bilinen Aydın Kara, Ali Şerifoğulları'nın Ak Parti Elazığ İl başkanlığı yaptığı dönemde Ak Parti İl genel meclis üyesi seçilmiş,Şahin Şerifoğulları'nın belediye başkanı seçildiği 2019 yerel seçimlerinde de Şerifoğulları'nın kontenjanından belediye meclis üyesi seçilmişti.
Halen Elazığ Belediye Meclisi, Meclis 1.Başkan Vekili görevini yürüten Aydın Kara'nın Şerifoğulları ailesi tarafından Erol Keleş'e destek vermek amacı ile yönlendirildiği ifade ediliyor.


BAŞKA İSİMLERDE VAR
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın milletvekillerinin kendisine yakın isimlerden oluşması için Erol Keleş dışında iki isim için de destek ve kulis çalışmaları yaptığıda iddialar arasında.
SÜRECE MÜDAHALE Mİ VAR?
Ak Parti kulislerinde kulaktan kulağa yayılan iddialar ve yaşananlar üzerine aday adaylık müracaatında bulunmayı düşünen bir çok ismin aday adaylığı müracaatından vazgeçtiği öğrenildi.
Aday adaylığı müracaatında bulunan bazı isimlerinde yaşanan bu gelişmeleri Ak Parti Genel Merkezi'ne bildirdikleri ve gelişmeleri bekledikleri öğrenildi.
AK PARTİ DÖNEMİNDE İLK DEFA OLUYOR
Ak Parti'nin girdiği hiçbir seçim öncesinde Belediye Başkanlarının aday adaylığı sürecinde herhangi bir adaya böylesine açık destek vermediğini belirten siyasetçiler şaşkınlıklarını ifade ettiler.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz siyasi çevreler'Yaşanalar bizi hayrete düşürdü.Böylesi olaylar ilk defa yaşanıyor.Bu kadar aday adayı varken birkaç adaya birilerinin açık desteği kendilerine yarar sağlayabilir ama Ak Parti'ye çok büyük zarar verecektir.Tarafsız olması gerekenlerin bu kadar aleni bir şekilde taraf olmasının doğuracağı kötü sonuçların hesabını kimse veremez'ifadelerini kullandılar.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme