İKİSİDE YANLIŞ!

Ya ihaleye koymayı unuttular,ya da müteahhitlerin işlerini yapıyorlar

Elazığ Belediyesi tarafından ihalesi yapılan 'kent meydanı ve yer altı otoparkı' ile 1.etap altyapı projelerinde çalışan belediye personeli ve iş makinaları kafaları karıştırdı.
Kent meydanı ve altyapı projeleri kapsamında yapılması gereken zemin düzeltme, su kanalı ve asfalt kaplama işlerinin Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince hemde haftasonu yapılması dikkat çekti.
Elazığ Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve bitme aşamasında olan'kent meydanı ve yer altı otoparkı'ile 1.etap altyapı projelerinde haftasonu olmasına rağmen birim müdürlerinin nezaretinde çalışan belediye araçları ve personeli akıllara yapılan iki farklı soru getirdi.


Konu ile alakalı görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar 'yapılan işleri ya ihaleye koymayı unutmuşlar yada ihale kalemleri arasında varken Müteahhit Firmaların yapması gereken işleri yapıyorlar 'cevabını verdiler.
Uzmanlar 'kent meydanı düzenlenmesi işinde zeminin düzeltme işinin unutulma ihtimalinin mümkün olamayacağını altyapı ihalesinde ise bozulan yol kaplamasının yapılması (asfalt ile) harcama kaleminin yer aldığını ifade ederek bu işlemlerin ihaleye konulmamış olması mümkün değildir.'dediler.


İKMAL İHALESİ DE YAPMIŞLARDI
Elazığ Belediyesi 'kent meydanı ve yer altı otoparkı' işi için geçtiğimiz ay ikmal ihaleside yapmıştı.


İKİSİ DE YANLIŞ
Uzmanlar 'böylesi projelerde eğer bu kalemler unutulmuşsa ihale sağlıklı bir şekilde hazırlanmamış demektir.Yok eğer harcama kalemlerinde varken müteahhit firmaların yapması gereken işlemler kurum tarafından yapılıyorsa burda daha ciddi bir sorun var demektir'ifadelerini kullandılar.


KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Kamuoyu söz konusu projelerde haftasonu çalışan personel ve araçlarla ilgili şimdi belediye yetkililerinden bir açıklama bekliyor.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme