İlahi Aşkın Sesi İcra Yarışması Sonuçlandı

Han Vakfı mütevelli heyeti başkanı M.Vehbi Nazırlı, ilahi aşkın sesi milletlerarası icra yarışmasında kazanan isimlerin belirlendiğini söyledi.

Han Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı M.Vehbi Nazırlı, Türk Tasavvuf Musikisi sanatına hizmet etmek amacı ile Hafız Abdullah Nazırlı (HAN) Vakfı tarafından gerçekleştirilen “İlahi Aşkın Sesi Milletlerarası İcra (İlahi Okuma) Yarışması”na katılan yarışmacıların gönderdikleri ses kayıtlarının Yürütme Kurulu ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Nazırlı, dinlenen eserlerde ilan edilen şartnameye uygun olmayan başvuruların değerlendirmeye alınmadığını, değerlendirmeye alınan ses kayıtlarının “Teknik değerlendirme ve Puanlama Kriterlerine” göre incelendiğini söyledi.

Birincilik ve İkincilik Ödülüne layık eser bulunamayan yarışmada Yasin Erkal Güfte ve Besteler Kitabından “Vefat“ isimli besteyi seslendirerek “Üçüncülük Ödülü ve Mehmet Esad Çınarcı Güfte ve Besteler Kitabından “Vefat-ı Alime“ isimli besteyi seslendirerek “Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandılar.

Nazırlı yarışmanın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı tarafından desteklendiğini söyledi.

Bakmadan Geçme