İLK AÇIKLAMA ŞEKERDAĞ'DAN

Dün yaptığımız'BAŞKAN ADAYLARI NEDEN SESSİZ'haberi ile ilgili ilk açıklama Elazığ TSO Başkan adayı Ali Şekerdağ'dan geldi.

Dün yaptığımız'BAŞKAN ADAYLARI NEDEN SESSİZ'haberi ile ilgili ilk açıklama Elazığ TSO Başkan adayı Ali Şekerdağ'dan geldi.Ali Şekerdağ gazetemize yaptığı yazılı açıklamada''Maden Sahasıyla İlgili İlimiz Lehine Her Türlü Girişim Yapılacak ve Süreçler Takip Edilecektir'dedi.

AliŞekerdağ gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

23 Ekim 2022 tarihli Gazetenizde yayımlanan Elazığ Maden İlçesindeki Polimetal Maden sahası için 'BAŞKAN ADAYLARI NEDEN SESSİZ?' haberinizde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylarına bulunduğunuz çağrı üzerine sizlerin ve sizlerin nazarında tüm iş dünyasının ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklama yapılmıştır.

Öncelikle ilimiz kaynaklarının hem şehrimizin müreffeh geleceği hem de kalkınma ve gelişmemiz açısından büyük değer olması hasebiyle göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkürlerimi sunuyorum.

Maden ilçemizdeki polimetal maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesi hususunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde çok önemli girişimler yapılmıştır. Bu mücadele neticesinde konu Ülke gündemine taşınmış, ihale iki kez iptal edilmiş ve sahanın Elazığ iş insanları tarafından işletilmesi amacıyla ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU adı altında bir de çok ortaklı girişimin temeli atılmıştır.

Ancak Ankara 13. İdare Mahkemesinin almış olduğu iptal kararı kısa bir süre önce Danıştay tarafından bozularak yapılan ihalenin geçerli olduğu kararı çıkmıştır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı olarak 12 Kasım seçimleri sonrası göreve geldiğimiz takdirde konuyu uzmanları ve ilimizideki STK temsilcileri ile birlikte yapılabilecek tüm çalışmaları masaya yatırarak istişare edeceğiz.Oluşturacağımız ortak akıl ile alınan kararları TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Hukuki bir girişim için açık kapı var ise elbette o da değerlendirilecektir. Ancak, bir hukuk devleti olan Ülkemizde yasaların emrettiği hükümlere de saygılı olarak bu süreçte ilimiz lehine nasıl bir gelişme sağlayabiliriz ona da bakacağız. Önceliğimiz şehrimizde yüklenici firma tarafından bir izabe tesis kurulmasıdır. Elazığ iş insanlarının müşterekliğinde de maden sahasında uç yatırımların yapılabilmesi için yine yüklenici firma ile müşterek olarak bu konuda da ilimiz lehine olabilecek tüm kapılar zorlanacaktır. Amacımız üzüm yemektir. Şehrin sosyo-ekonomik kültürel yapısına katkı sağlayacak ve işsizliğe çare olacak böylesine devasa bir yatırım için Oda olarak istişare kapılarını sonuna kadar açıp şehrimizin lehine tüm girişimlerimizi eksiksiz olarak yapacağız. Bundan ne iş dünyamızın ne de vatandaşlarımızın bir endişesi olsun. Yaşanan sürecin ilimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme