Işıkver 6 Ay Önce Uyarmıştı

'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması için girişimlerin yoğunlaştığı bu günlerde, Milletvekili Işıkver'in yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamalar tekrar gündeme geldi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

“Yarısı Bizden" kampanyasının Elazığ'da da uygulanması gerektiğini belirten MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yerel seçim sürecinde katıldığı programlarda da bu konuya dikkat çekerek, “Bu şehirde 4 senede kentsel dönüşümde yaptığınız 160 konuttur. Matematiksel bir hesapla yaklaşık 575 senede 18 mahalleyi bitirirsiniz” demişti.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan kampanyanın Elazığ'a da uyarlanmasının zorunlu olduğunu ifade eden Işıkver, bu şartların sağlanmaması durumunda Elazığ'daki 18 mahallenin enkaz yığını olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

18 Mahallede Kronik Problemler Var

Milletvekili Işıkver, yaklaşık olarak 6 ay önce 31 Mart yerel seçimleri süresince katıldığı televizyon programlarında da şehrin önceliğinin şehir merkezindeki 18 mahallenin acilen dönüştürülmesi gerektiği olduğunu vurgulamıştı.
Işıkver, mevcut belediyenin bu dönüşümü gerçekleştiremediğini ifade ederek, 18 mahallede kronik sorunlar olduğunu ve bu sorunların çözümü için hiçbir adım atılmadığını dile getirmişti.

Işıkver, mevcut belediyenin 4 yılda kentsel dönüşüm kapsamında yalnızca 160 konut yapabildiğini belirterek, "Siz 1600 dönüm arsa aldınız. Bu şehirde 4 senede kentsel dönüşümde yaptığınız 160 konuttur. Matematiksel bir hesapla yaklaşık 575 senede 18 mahalleyi bitirirsiniz" diyerek eleştirilerini sıralamıştı.

Elazığ'ın Dönüşüm Sürecini Hızlandırır İçin

"Yarısı Bizden" kampanyasının Elazığ'da da uygulanması için girişimlerin yoğunlaştığı bu günlerde, Milletvekili Işıkver'in yerel seçimler öncesi yaptığı bu açıklamalar tekrar gündeme geldi.
Işıkver, Elazığ'ın bu kampanyadan yararlanmasının şehir için hayati önem taşıdığını ve kampanyanın uygulanmaması halinde 18 mahallenin enkaz yığını olarak kalacağını belirterek, şehrin geleceği açısından sürecin önemine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme