Kafalarına Göre Başkanı Buldular mı?

Ak Parti Elazığ İl Başkanlığında yapılabileceği iddia edilen değişim söylentileri bayramda da hız kesmedi.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım görevine devam ederken, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ile Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın yeni il başkanı olarak görevlendirilecekleri isim üzerinde anlaştıkları iddia ediliyor.

31 Mart yerel seçimleri sonrası belirli kesimler tarafından empoze edilen Ak Parti İl Başkanlığında değişim olacağı söylentileri sonrası sahaya inen birkaç isim çalışmalarına aralıksız devam ederken Metin Bulut ile Şerifoğulları'nın sürpriz bir isim üzerinde mutabakata vardıkları dile getiriliyor.

Ak Parti'nin Elazığ siyasetinde statüko kurarak kendi arzu ettiği şekilde Ak Parti'yi 10 yılı aşkın süredir dizayn eden Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut'un önümüzdeki süreci de dizayn etmek amacıyla Şerifoğulları ile birlikte hareket ettikleri ve mevcut il başkanı Şerafettin Yıldırım'ın yerine Şerifoğulları'nın bir süredir piarını yaptığı isim üzerinde mutabakata vardıkları dile getiriliyor.

Elazığ Milletvekillerini sürece dahil etmeden yürütüldüğü iddia edilen görüşmelerle ilgili somut adımın önümüzdeki aylarda başlayacak kongre süreciyle birlikte atılması bekleniyor.

Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı'dan gizli olarak yürütüldüğü iddia edilen görüşmelerle ilgili milletvekillerinde büyük bir rahatsızlık oluştuğu ve Milletvekillerinin Genel Merkez teşkilat başkanlığı ile bu konuda görüşme yaparak rahatsızlıklarını iletecekleri ifade ediliyor.

Bulut ile Şerifoğulları'nın üzerinde anlaştıkları iddia edilen ismin Şerifoğulları'na yakın bir isim olması, siyasi hayatındaki tercihleri ve mevcut siyasi konumu dolayısı ile yanlış bir tercih olacağı Ak Parti kulislerinde dile getiriliyor.

Siyasi otoriteler geçtiğimiz hafta Ak Parti Genel Merkez teşkilat başkanlığında yapılan yeni görevlendirmelerle artık Elazığ'dan sorumlu olmayan Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut'un Elazığ Ak Parti'de siyasetin normalleşmesi için şehirden elini çekmesi gerektiğini ifade ederken , il başkanının değişmesi yönünde bir karar verilmesi halinde süreçten Elazığ Milletvekilleri'nin uzak tutulması durumunda Elazığ Ak Parti'de suların durulmayacağı yorumları yapılıyor.

Ak Parti'de şehirde sürekli olarak yaşanan oy kaybının durması ve partililer arasındaki kutuplaşmaların sona ermesi için yeni bir yapılanmaya gidilecekse bunun daha önceki süreçlerde büyük sorumluluğu bulunan Metin Bulut'un yeni dönem için süreçten uzak tutulması ile mümkün olacağı da vurgulanıyor.

Bakmadan Geçme