METİN BULUT NEDEN ADAY OLMADI?

Ak Parti'de 14 Mayıs seçimlerinde aday adaylık başvuru süreci tamamlanırken Ak Parti MKYK üyesi ,teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un aday adaylığı başvurusu yapmaması Elazığ'da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Ak Parti Elazığ milletvekili aday listesini oluşturmak için bazı isimlerle Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte görüştüğü ve bu isimler için Ak Parti genel merkezi nezninde girişimlerde bulunacağı sözü verdiğide iddia edilen Metin Bulut'un aday adaylığı müracaatında bulunmamasının sebepleri kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Milletvekili Metin Bulut, neden başvuru yapmadığına ilişkin bir açıklama yapmazken kamuoyunda konu hakkında çeşitli rivayetler konuşuluyor.

Bu rivayetlerden biri, kendisinin başvuru yapmak yerine Ak Parti genel merkezinin kendisini direkt olarak listeye koymasını beklediği şeklinde ifade ediliyor.

Bir diğer rivayet ise, Elazığ seçmeninin son zamanda sıkça dillendirdiği 'Metin Bulut Listede olursa kesinlikle Ak Parti'ye oy vermem'söylemi üzerine listede yer alma ihtimali görmediği için başvuru yapmadığı olarak dile getiriliyor.

Bir başka rivayet ise, Bulut'un seçim sonrasında oluşacak kabinede bakan yardımcılığı veya 2024 yılında yapılacak seçimlerde Elazığ Belediye Başkan adaylığı düşündüğü için başvuru yapmadığı yönünde.

Bu rivayetlerin hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecek.

Metin Bulut'un listeye Ak Parti genel merkezi tarafından direkt olarak konulmak için mi? Yoksa seçim sonrası farklı kişisel bazı beklentilerinin olduğu içinmi aday adaylığı müracaatı yapmadığı önümüzdeki süreçte belli olacak.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme