Milletin Vekilleri

Seçildikleri günden itibaren Elazığ Siyasetine farkındalık kazandıran Elazığ Milletvekilleri Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Semih Işıkver Maden konusunda sergiledikleri olumlu girişimler ve ortak hareketleri ile büyük takdir topladılar.

Milletvekili seçildikleri günden itibaren Elazığ siyasetinde bugüne kadar alışılmamış performans sergileyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Maden halkının sorunlarının çözülmesi için amansız bir mücadele sergiliyorlar.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in geçtiğimiz günlerde Elazığ Maden ilçesi hakkında yaşanan gelişmeler üzerine birlikte hareket edelim çağrısına, AK Parti milletvekillerinden destek gelmişti.

Işıkver'in bu çağrısının ardından yurt dışında bulunan Mahmut Rıdvan Nazırlı ayağının tozuyla ziyaret ettiği Maden İlçesinde Afete maruz bölge vasfında olan Camiikebir Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak Madenlilerle bir araya gelmiş onların istek ve beklentilerini dinlemişti.

IŞIKVER'DEN ÖNERGE

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

NAZIRLI VE IŞIKVER YERLİKAYA'YI ZİYARET ETTİ

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI ve MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA'yı ziyaret ederek ilçenin sorunlarını bakan Yerlikaya'ya aktardılar.Görüşme neticesinde doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkımları durduruldu.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver”Bayram sonrasında ise Sayın İçişleri Bakanımız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla birlikte Bakan Yardımcılarımız, Genel Müdürlerimiz ile birlikte ilgili tüm kurumlar ve tarafların da katılımı ile sürecin yeniden değerlendirilerek Maden İlçemizle ilgili tarihi öneme sahip bir toplantının organize edilmesi kararlaştırılmıştır.”dedi

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise yaptıkları ziyaret ile ilgili olarak açıklamada bulunurken, “MHP Milletvekilimiz Semih Işıkver ile yaptığımız ziyarette Madenli vatandaşlarımızın talep ve isteklerini İçişleri Bakanımıza aktardık. Kendisi de yıkım kararının Kurban Bayramının sonuna kadar durdurulmasını istedi. Bayram sonunda ise İlimiz Valisi ve diğer yetkililerinde katılımı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile bir araya gelerek geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda konu masaya yatırılacak ve çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması görüşülecek. Madenli vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm getirmek adına yapacağımız bu çalışmaların olumlu netice vermesini umut ediyoruz.” Dedi.

UMUTLAR GİT GİDE ARTIYOR

Milletvekilleri Nazırlı ve Işıkver'in yoğun çaba ve gayretlerini takdir eden Maden Halkının ise sorunlarının çözüleciğine dair umutları gün geçtikçe artıyor.

Bakmadan Geçme