Özel İdare'den Eski Vekil Danışmanı'na Özel Kadro

Elazığ İl Özel İdaresi yine kişiye özel kadro düzenlemesi ile gündeme geldi.

Bir önceki dönem Elazığ Milletvekili'nin danışmanı olan ve şu anda Hakkari Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda bulunan bir kişi için özel kadro ihdas edildi.

İl Genel Meclisi, Ağustos ayı oturumlarının üçüncü birleşiminde valilik Makamından Havaleli kadro ihdası konusu görüşüldü.

Konu ile ilgili İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü İlhami Şahin Meclis Üyelerini bilgilendirirken üyelerin sorularını yanıtladı.

Kadro ihdasına tepki gösteren İl Genel Meclis Üyeleri bunun kişiye özel ve torpil içeren bir uygulama olduğunu ifade ettiler

İl Özel İdaresi'nin bu düzenlemesine tepki gösteren İl Genel Meclis Üyeleri düzenlemenin gizli saklı bir şekilde yapıldığını belirterek, bunun haksızlık olduğunu ifade ettiler.

Gündemle ilgili MHP meclis üyesi Osman Dilek, maddeye ret oyu kullanacaklarını belirtirken; CHP li Mahmut Okçuoğlu'da değişiklik yapılacak kadrolarla ilgili istişare yapılması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi'nin kişiye özel kadro düzenlemesi Ak Partili İl Genel Meclis Üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

İl Özel İdaresi'nin özel kadro düzenlemesi yaptığı kişinin Elazığ Eski Milletvekili Sermin Balık'ın danışmanı olduğu iddia edildi.

Bakmadan Geçme