Sen öyle bakadur.Ben Malı Götürüyorum

Elazığ'da turizme yönelik etkili çalışmalarıyla dikkat çeken AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, komşu şehir Malatya'da da gündem oldu.

Malatya'da yayın yapan bazı haber siteleri, Nazırlı'nın Elazığ'ı bölgenin yıldızı yapmaya hazırladığı yönündeki çalışmalarını değerlendirerek Elazığ'da yapılan çalışmaları öne çıkardı.

Malatyatime yazarı Murat Çetin ise, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu'nun Malatya ve Elazığ ziyaretlerini karşılaştırdığı köşe yazısında, iki şehir arasındaki farkı ironik bir dille vurguladı. Çetin, Elazığ'ın dünya turizmine yönelik atılımlar yaparken, Malatya'nın gelişmelere seyirci kaldığını ifade etti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın Malatya ziyaretinden umduklarını bulamadıklarını belirten Çetin, “Ahmet Bolat ve ekibi Malatya'ya geldiğinde büyük bir heyecanla ne kazanabiliriz diye düşündük, ancak sonuç olarak sadece çay ikram edip uğurlamakla yetindik,” dedi. Ardından Elazığ'a geçen THY heyetinin, Elazığ'da büyük bir misafirperverlikle karşılanması ve şehre yönelik uçuşların artırılması kararını gündeme taşıdı.

Ahmet Bolat'ın Elazığ'da, Kasım ayında Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden turist acentelerinin şehre getirileceğini müjdelemesi ve Elazığ mutfağının zenginliğine vurgu yapması, Elazığ'ın turizm potansiyelini ortaya koydu. Çetin, bu süreçte Malatya mutfağının ise göz ardı edildiğine dikkat çekti.

Yazısında Malatya'nın bu gelişmeleri yalnızca izlediğini belirten Çetin, “Ah be Malatya, sen ağlarken Elazığ yıldız gibi parlıyor,” sözleriyle Malatya'nın bu süreçte geri kaldığını esprili bir üslupla dile getirdi.

Bakmadan Geçme