TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN BAHANE ARIYORMUŞ!

Elazığ'ın tarihi ve kültürel simgelerinden biri ola Öğretmenevi'nin Elazığ Belediyesi tarafından millet kıraathanesine dönüştürülmesine toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelirken, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un projeyi desteklediğini açıklaması ve Belediye Başkanı Şerifoğulları'na teşekkür etmesi büyük bir şaşkınlıkla karşılandı.

Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın ülke gündeminde oldukça büyük yer edinen 'senin önceki evinde duşakabin var mıydı?' diyaloğu ve sonrasında Şerifoğulları tarafından kendisi, partisi ve partilileri hakkında yaptığı açıklamalar karşısında suskunluğunu koruyan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Belediye Başkanı Şerifoğulları'na teşekkür etmek için yeni bir bahane buldu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un şehrin tarihi bir simgesi olmasının yanında Atatürk'ün 1937 yılında konakladığı mekan olması dolayısıyla da manevi bir miras olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden eğitim camiası Gürsel Erol'un Atatürk'ün manevi mirasına dahi sahip çıkamadığını dile getirdiler.

KENT MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün 17 Kasım 1937'de Elazığ'a yaptığı ziyaret sırasında kaldığı öğretmenevindeki oda koruma altına alınarak kent müzesine dönüştürülmüştü.

DEPREM SONRASI HASAR VAR DENİLMİŞTİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, deprem sonrası yaptığı açıklamada, Elazığ Öğretmenevinde hasar var. Ancak bu hasar aslına uygun şekilde restorasyonu yapılacak.' şeklinde konuşmuştu.

BELEDİYE ODAYI KALDIRACAKMIYDI?

Gürsel Erol'un yaptığı açıklama ile ilgili konuşan vatandaşlar'Gürsel Bey'in bu açıklamasından anladığımız belediye bu odayı iptal edip tarihi binayı tamamen millet kıraathanesine dönüştürecekmiş.Devreye giren Gürsel Erol sayesinde belediye bu yanlış kararından dönmüş'dediler.

BELEDİYENİN ÖYLE BİR NİYETİ YOKMUŞ

Konu ile ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise odanın kent müzesi olarak kullanılmaya devam edeceğini diğer alanlardan millet kıraathanesi olarak faydalanılacağını odanın iptal edilmesinin ise asla söz konusu olmadığını beyan ettiler.

GÜRSEL EROL NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Yaptığı açıklama ile 'Belediye bu odayı tamamen iptal edecekti ben devreye girdim olayı çözdüm' havası yaratarak Belediye Başkanı Şerifoğulları'na teşekkür eden Erol'un bu tavrı kamuoyu tarafından'Bayram değil,seyran değil.Ortada olan biten bişey yokken Gürsel Erol belediye başkanına teşekkür etmek için kendince bir kurgu yapmış.Neden yaptı,niye yaptı inanın bizde anlamış değiliz.'dediler

ÖĞRETMENEVİ İLE İLGİLİ TEK BİR KELİME YOK

Deprem'de hasarlı olduğu belirlenen ve kullanılmayan Öğretmenevi ile ilgili tek bir kelime kullanmayan Erol'un açıklamalarına tepki gösteren vatandaşlar'Madem ki bu bina sağlamdı niye bugüne kadar kullandırılmadı.Öğretmenlerimiz niye mağdur edildi.Madem tekrar kullanılacak niye öğretmenevi olarak kullanılmıyor.Sayın Gürsel Erol belediye başkanına millet kıraathanesi için teşekkür edeceğine,bunları sorgulasın,bu şehrin en öncelikli sorunlarından biri olan Öğretmenevi ile ilgili konuşsun.'dediler

İKİ FARKLI BAKIŞ AÇISI

Elazığ Belediye Başkan Şahin Şerifoğulları'na karşı özel hassasiyetinin olduğu bilinen Gürsel Erol'un epey süren suskunluğunun ardından Şerifoğulları'na teşekkür açıklaması yapması 'Millet Kıraathanesine alkış çalan Gürsel Erol ;Atatürk Havalimanına yapılacak millet bahçesine de destek veriyor mu? yorumlarının yapılmasına neden oldu.

MİLLET İTTİFAKINDA RAHATSIZLIK

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler'in konu ile ilgili 'Bu bina sağlamsa neden öğretmenlerin hizmetine açılmaz? Yok hasarlı ise neden buraya eli öpülesi öğretmenlerimiz için bir öğretmen evi yapılmaz? Elazığlı öğretmenler tek araçla ulaşabilecekleri kendilerine ait bir binadan neden mahrum bırakılır? Bu Elazığ'da görev yapan öğretmenlere saygısızlık değilse nedir? Ben İYİ Parti İl Başkanı olarak bu konuyu takip edeceğim. Bu arada öğretmen sendikalarının kendi meselelerine de sahip çıkmalarını istiyoruz.'Şeklindeki açıklamasına karşın CHP Milletvekili Gürsel Erol'un projeye destek vermesi Millet ittifakındada büyük rahatsızlık oluşturdu.

ATATÜRK MÜZESİ OLABİLİRDİ

Konu ile ilgili konuşan eğitimciler 'Madem burası öğretmenevi olarak kullanılmayacak ise Gürsel Erol Belediye Başkanından bu tarihi mekanın içerisinde Atatürk'ün Elazığ ziyareti ile ilgili resim ve belgelerin sergilendiği bir Atatürk müzesine dönüştürülmesini isteyebilirdi.Biliyoruz ki sayın Erol böyle bir talepte bulunsa belediye başkanı onu kırmayacaktı' şeklinde görüş ifade ettiler

ÇORBA İKRAM EDİLECEK

Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezinde yer alan tarihi Elazığ Öğretmenevi, 24 saat uyumayan Elazığ Millet Kıraathanesi'ne dönüştürülecek. Kıraathanede konuklara, limitsiz internet, ücretsiz dijital baskı ve fotokopi hizmeti ile sabah ve akşam çorba ikramı sunulacak.'

ADI NE OLACAK

Belediye Başkanı Şerifoğulları tarafından Millet Kıraathanesi olarak düzenleneceği açıklanan tarihi ve tescilli mekanın adının Gürsel Erol'un açıkladığı gibi'Öğretmenevi' olarak kalıp,kalmayacağını ise zaman gösterecek.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA Admin

Bakmadan Geçme