Tüm Muhtarlar Derneği'nden Elazığ'a Çağrı

'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması talebi şehirde büyük karşılık buldu.

Elazığ'ın en büyük muhtar derneklerinden biri olan Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği de şehrin, özellikle eski yapılı mahallelerin dönüşümünün tek yolu olarak bu projeyi görerek ortak ses oluşturmak amacıyla ziyaret ve temaslarını sürdürüyor.
Elazığ'da yaşanan depremler sonrası şehrin yeniden ayağa kalkması amacıyla İstanbul'da uygulanan “Yarısı Bizden” projesinin şehrimizde de uygulanması amacıyla ortak bir ses oluşturmayı amaçlayan Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, ziyaret ve temaslarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda gazetemize de bir ziyaret gerçekleştiren Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Şağbanşua ile fikir alışverişine bulundular.


"BAŞKAN KARATAŞ: “AMACIMIZ ORTAK HAREKET ETMEYİ SAĞLAMAK”
Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada: “Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği olarak yapmış olduğumuz basın açıklamasında da dile getirmiştik. Kamu kurum ve kuruluşlarının, şehrimizin güzide basınını, il başkanları ve milletvekillerini ziyaret ediyoruz. Amacımız İstanbul'a özel uygulanacağı açıklanan “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm uygulamasının Elazığ'da da uygulanması için şehrimizin tüm paydaşlarının ortak hareket etmesini sağlamak. Bu proje Elazığ'da uygulanırsa 18 mahallemiz yeniden ayağa kalkmış olacak.” dedi.
"MERKEZ MAHALLELERİ ANCAK BU ŞEKİLDE DÖNÜŞÜR"
Başkan Necati Karataş, Elazığ'ın dönüşebilmesinin tek yolunun Yarısı Bizden kampanyasından geçtiğini belirterek: “Elazığ'da son yıllarda çok büyük depremler yaşandı. Şehrimizin neredeyse yarısında fazlası hasar gördü. Sadece yıkılan binalara bakarsak bu bizi yanıltır. Bir de yorulan, eskiyen yapılarımız var. Şehir merkezimiz içler acısı bir halde. Yıkılan binaların yerleri harabe olmuş durumda. Yıkılanlar yapılamıyor, zar zor ayakta duranlar ise resmen bir sonraki depremleri bekliyor. Elazığ'ın dönüşümünün, bu eski yapı stokunun yenilenmesinin tek yolu devlet desteğidir. Maliyetler yüksek, müteahhitlerle vatandaşlar anlaşamıyor. Burada mutlaka güvenli bir liman olan TOKİ'nin devreye girmesi gerekiyor. “Yarısı Bizden” kampanyasının şehrimizde uygulanması bu şehrin dönüşümünün tek yoludur.” şeklinde konuştu.
ŞAĞBANŞUA”BU KONU HİÇ GÜNDEMİMİZDEN DÜŞMEDİ”
Ziyaret dolayısı ile Başkan Karataş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Şağbanşua”24 Ocak depreminden bu yana Şehir merkezindeki kentsel dönüşümün bir an önce yapılması için en büyük mücadeleyi veren yayın kuruluşuyuz.Bu konu hiç gündemimizden düşmedi.”Yarısı Bizden”kampanyasını “Elazığ'da aynısından istiyor” şeklinde haber yaparak şehrin gündemine taşıdık.Başkan Karataş ve arkadaşlarının bu konudaki girişimlerini yürekten destekliyoruz.Dün olduğu gibi bundan sonrada bu konuyla ilgili her türlü girişime destek vermekten çekinmeyiz.Çünkü biz bu şehri seviyoruz”dedi.

Bakmadan Geçme