YİNE HAKLI ÇIKTIK

2022 yılında yaşanan sel felaketi sonrası Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın şehirde alt yapı sorununu çözeceğiz vaadiyle gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının sorunu çözemediği ortaya çıktı.

Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl üç etapta başlatılan alt yapı çalışmaları şehrin yağan yağmurlarda yaşadığı sel sorunu çözmek bir yana sorunu daha da genişleterek ara sokaklarda dahi su birikintilerinin oluşmasına neden oldu.
Elazığ'da yaşanan yağmur yağışı sonrasında yolların adeta sele dönmesi alt yapı çalışmalarının yağmur suyu hattı ile ilgili olmadığını ortaya çıkardı.


Elazığ'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar ,caddeler göle döndü, suya gömülen araçlar mahsur kaldı.
Vatandaşlar sosyal medyadan Elazığ'ın çeşitli bölgelerinden yağmur sonrası görüntüleri paylaşarak Elazığ Belediyesi'ni yeni alt yapı çalışmasının yetersizliği dolayısıyla eleştirdiler.


SONSÖZ HAKLI ÇIKTI
25 Mayıs 2022 tarihinde yaptığımız haberde Elazığ Belediyesi'nin yılların sorununu çözüyoruz diye lanse ettiği ve Japon yeni olarak borçlanarak yapılan alt yapı ihalelerinde önceliğin kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmadığını açıklamıştık.
Yapılan ihalelerde alt yapı olarak kastedilenin içme suyu şebeke hattının yenilenmesi olduğunu kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattının yok denecek kadar az olduğunu dile getirmiştik.


BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ
Elazığ Belediyesi'nin alt yapıyı yeniliyoruz diye duyurduğu alt yapı çalışmalarının yağmur suyu hattı ile ilgili olmadığını bilmelerine rağmen gerekli önlemlerini almayan Elazığ Belediyesi yetkililerini son bir kez daha uyarıyoruz.
Şanlıurfa,Malatya,Adıyaman illerinde yaşanan görüntülerin şehrimizde de yaşanmamsı için ellerini çabuk tutmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.

HABER:MEHMET ŞAĞBANŞUA

Bakmadan Geçme