Aynısından Elazığ da İstiyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması istendi.

Aynısından Elazığ da İstiyor

24 Ocak 2020 Elazığ depreminin üzerinden 4,5 yıl geçmesine rağmen özellikle Elazığ’ın merkez mahallelerinde yapılamayan binlerce konut bulunuyor.
2020 Elazığ deprem sürecinde Elazığ Belediyesi tarafından alelacele yapılan imar revizyon planı ve arkasından gelen ekonomik şartlar sebebi ile özellikle şehir merkezindeki 16 mahallede on binlerce bağımsız bölüm yapılamıyor.

Aynısından Elazığ da İstiyor
Merkezi hükümet şehrin çeşitli bölgelerinde 30 bine yakın bağımsız bölüm yaparken Elazığ Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda yaptıkları yok denezek kadar az.
Deprem ve Pandemi sürecinde Kentsel dönüşüm özellikle de yerinde kentsel dönüşüm konusunda hiçbir proje geliştiremeyen Şerifoğulları’nın yaptığı imar planı değişiklikleri şehirde kaosa neden olmuştu.
Kahramanmaraş depremi sonrasında komşu illerden gelen göçün şehirdeki barınma sorununu kat be kat artırdığı, kiraların yapılamayan yerinde dönüşümler yüzünden uçuk rakamlara ulaştığı günlerde Şerifoğulları’nın villa yapması ise büyük tepki toplamıştı.
AYNISINDAN BİZ DE İSTİYORUZ
24 Ocak Depremi sonrası yıkılan evlerinin yerine yeni ev yapamayan Elazığlılar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geçen gün açıklamış olduğu ve sadece İstanbul’da uygulanacağını ifade ettiği “ Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm devlet destekli hibenin Elazığ için de uygulanmasını talep ettiler.
İLK TALEP KARAKUŞ’TAN
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Erhun Karakuş”24 ocak ve 6 şubat depremlerinde ekonomik, sosyal, psikolojik olarak ciddi anlamda etkilenmiş olan ve konutlarını kentsel dönüşüm marifetiyle yapmak isteyen ama enflasyondan kaynaklanan inşaat girdi maliyetlerinden dolayı yapamayan maddi durumları iyi olmayan vatandaşlarımız için de bu uygulamanın Elazığ da dauygulanması noktasında biz Yeniden Refah Partisi olarak ilimiz dinamikleri olan STK’larına, Yerel Yöneticilerine, siyasi parti temsilcilerine ve milletvekillerine sesleniyoruz ilimizde yapılması planlanan binaların ağır hasarlı ve hak sahipli odaklı değil de KENTEL DÖNÜŞÜM odaklı devlet destekli hibe verilerek yapılabilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşülerek ilimizde dahil edilmesi sağlanmalıdır.dedi
BELEDİYE BU İŞİ BECEREMEZ
24 Ocak depreminin üzerinden geçen 4,5 yıl boyunca kentsel dönüşüm konusunda sadece 160 konut ve 20 işyeri yapma becerisi gösterebilen Elazığ Belediyesi’nin acil olarak yerinde dönüşüm bekleyen 16 merkez mahallede bu işi yapamayacağının aşikar olduğunu söyleyen vatandaşlar bu işin ancak TOKİ marifetiyle çözülebileceğini ifade ettiler.
SİYASİLERDEN DESTEK İSTENİYOR
Elazığ Belediyesi’nin yaptığı imar değişiklikleri ve arkasından enflasyondan kaynaklanan inşaat girdi maliyetlerinden dolayı konutlarını yapamayan vatandaşlar “Elazığ'ın en öncelikli sorunu Kentsel Dönüşüm.Devletimizin verdiği bu destekten bizler de faydalanabilirsek konutlarımızı kısa zamanda yapma fırsatı doğar.Aksi halde bu ekonomik şartlarda bizim bu maliyetleri karşılayabilmemiz mümkün değil”diyerek siyasilerin bu imkandan Elazığ’ın da faydalanması için adım atmalarını istediler.