Belediye Parayı Vermeyince Tren Kalkmadı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Doğu Ekspresi treninin Elazığa gelmemesinin nedeni açıkladı.

Belediye Parayı Vermeyince Tren Kalkmadı

Elazığ basınında sadece gazeteniz SONSÖZ tarafından gündeme getirilen Ankara-Elazığ-Tatvan Turistik seferinin Elazığ Belediyesi’nin TCDD Taşımacılık AŞ’ye ödemesi gereken ücreti ödemediğinden dolayı ertelendiği  MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver tarafından teyit edildi.

Belediye Parayı Vermeyince Tren Kalkmadı

Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu Kanal Fırat ve Kanal e televizyonlarında canlı yayınlanan Son Baskı programının canlı yayın konuğu olan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver  Ankara-Elazığ-Tatvan Turistik treninin gelmeme sebebi “Belediyenin söz verdiği taahhüt ettiği parayı vermemesidir.”dedi.

PROJEYLE İLK BEN İLGİLENDİM
Projeyle ilk olarak kendisinin ilgilendiğini belirten MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 
“Biz bunun güzergah çalışması mutfağına çok uzun süreler önce girdik.Elazığ milletvekillerinden ilk olarak bu projeyle  ilk olarak ben ilgilenmişim diyebilirim. Genel Müdürlerimiz, sürecin hayat bulmasına yakın daha doğrusu bu süreç hayat bulsun diye bütün milletvekillerimizin de dahil olması gerektiğini ifade ettiler. Buyursunlar gelsinler dediler” açıklamasını yaptı. 

BELEDİYE SÖZ VERDİĞİ PARAYI ÖDEMEDİ
Daha sonra Elazığ Milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı ile Genel Müdürlüğe gittiklerini dile getiren Işıkver, Ben, Ejder Bey, Erol Bey ve Şahin Bey birlikte gittik iki günde bizi bilgilendirdiler. Son günde de dediler ki bakın hani burada atıyorum bu tren giderken hani para kazanana kadar buranın bir şekilde absorbe edilmesi  lazım. Yani finanse edilmesi lazım. Döndüler belediye başkanımızın yanında dediler ki siz de burada bu masrafı üstlenir misiniz? Dedi ki sayın milletvekillerimiz de buradalar ben her şeyi üstleniyorum. Mayıs’ta kalkacaktı belediye parayı vermedi diye kalkmadı. Halen belediye parayı vermemiş diye tren gelmiyor. Net konuşalım ki her şey net olsun para verirsek tren gelir.

BELEDİYEDE PARA YOK DEYİNCE KIZIYORLAR
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, trenin gelmemesinin tek sebebinin Belediyenin söz verdiği taahhüt ettiği parayı vermemesi olduğunu vurgulayarak,”Maalesef demek ki para yok belediyede. Biz seçimlerde para yok dediğimiz zaman bize kızıyorlardı. Üçbeş milyonu da verin şu tren gelsin. Elazığ’a öyle olacak bu bir yıllık ilk süreci inşa ederken belediyemiz burada bu işi üstlendi. Ama sonradan ödemeyi yapmamışlar. Dolayısıyla buradaki sıkıntı da budur.  Tamamen iptal edilmiş bilgisi yok,  ertelendi şu anda parayı versinler hemen getirelim treni. Buradan da belediye başkanımıza tekraren  seslenelim. Şu işin üzerinde durmaları lazım. Etbalık kurumu gibi olmasın, Halk Ekmek gibi olmasın. Yazık Elazığ’a. Turizmle ilgili bugüne kadar tek bir atraksiyon alınmış onu da Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili başlatmış.” dedi.