Belediye Savunma Verememiş

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Üyesi Osman Cem Karahüseyinoğlu, Elazığ Belediyesi'nin komisyon seçimlerine yönelik hukuksuz uygulamalarına yönelik açtıkları davaya Elazığ Belediyesi'nin 60 günlük süre içerisinde savunma veremediğini söyledi.

Belediye Savunma Verememiş

Karahüseyinoğlu, Yeniden Refah Partisi olarak belediyenin şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesi gerektiğini savunduklarını, ancak Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın meclis komisyonlarını sadece kendi partisinden üyelerle oluşturduğunu ve "salt çoğunluk" ilkesine aykırı bir tutum sergilediğini belirtti. 

Bu durumun halkın %62'lik iradesini yok sayarak, muhalefet meclis üyelerini dışladığını ifade eden Karahüseyinoğlu, hukuksuz bir şekilde yapılan komisyon seçimleri sonrasında Yeniden Refah Partisi olarak konuyu Elazığ 1. İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını ve yürütmeyi durdurma kararı talep ettiklerini söyledi. Ancak, belediyenin 30 günlük savunma süresi içerisinde savunmasını sunamadığını ve ikinci 30 günlük ek bir süre talep ettiğini ifade etti. Karahüseyinoğlu, bu sürenin bitimi olan 28 Temmuz'a kadar da herhangi bir savunmanın yapılmadığını belirterek, yargıyı hiçe sayan bu tutum karşısında Elazığ 1. İdare Mahkemesi’nin nasıl bir karar vereceğini merakla beklediklerini vurguladı.