Benzin Döker Kendimizi Yakarız

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver katıldığı tv programında Maden konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Benzin Döker Kendimizi Yakarız

Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu Kanal Fırat ve kanal e televizyonlarında canlı yayınlanan Son Baskı programının canlı yayın konuğu olan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver  “Madenli sahipsiz değil” dedi. 
İki adet Eskavator beş tane kamyonla bir hafriyatı kaldırtamayıp vatandaşa buraları boşalt demenin sosyal devlet anlayışına ters olduğunu ifade eden Işıkver “Her şeyi yıkıyoruz her şeyi yıkıyoruz bir hafriyatı kaldıramıyoruz“ açıklamasında bulundu. 
AFAD’ın Maden’de yaptırdığı 113 tane konuttan 30 tanesinin haksahiplerine verildiğini iafde eden Işıkver öncelikle geri kalan konutların öncelikle orada yaşayanları verilmesi gerektiğini söyledi.

MADEN YERİNDE KALMALIDIR
Maden’in orada olmasının  Türk milletinin geleceği için de çok kıymetli olduğunu ifade eden Işıkver “Maden insanı çok onurludur çok haysiyetlidir Maden’i Gezin’e  taşımak sözkonusu olduğu zaman da hiçbiri orayı bırakıp gitmedi. Bakın biz anket yaptık%93 oranında ben Maden’i bırakmam dediler. Madenliler’in  %99’u serdengeçtidir, vatan için millet için canını verirler. Madenliler orada o şartlarda orda kalmayı kabul ediyor biz diyoruz ki hurra buradan git” şeklinde konuştu. 
HEYELANLA İLGİLİ ÖLÇÜM YENİLENMELİ
Öncelikle heyelanla ilgili ölçümün yenilenmesi gerektiğini ifade eden Işıkver “bence öncelikle bu heyelanla ilgili ölçümü yenilememiz lazım raporu yenilememiz lazım yani şartlar değişti üç kez deprem gördük tekrar bakmak lazım” açıklamasını yaptı. 
Maden konusunda Elazığ siyasilerinin bugüne kadar üzerine düşeni yapmadığını ifade eden Işıkver” Biz Cami-i Kebir’i  feda  etmemeliyiz, tarihi feda etmemeliyi. Bakın bu devlet Hasankeyf‘te gördünüz bütün tarihi eserleri taşıdı.  Biz bugün bir Cami-i Kebir Camisine sahip çıkamıyorsak vallahi de billahi de biz tarih ve vicdanlar önünde bunun hesabını veremeyiz “dedi. 
AFAD’ın Maden’de yaptırdığı 113 tane konuttan 30 tanesinin haksahiplerine verildiğini ifade eden Işıkver,  öncelikle geri kalan konutların orada yaşayanlara verilmesi gerektiğini söyleyerek “Cami-i  Kebir Camisi’nin etrafını yıksınlar esnafımıza hemen kortikte veya biraz daha ileride yer yapsınlar, konut yapsınlar oralar müzeye dönüştürelim  orada tarihi yaşatalım buna da varız” değerlendirmesinde bulundu. 

BENZİN DÖKER KENDİMİZİ YAKARIZ
Cami-i Kebir Mahallesi’nin altında bakır olduğunun ve Madenliler’in “bizi buradan gönderiyorlar ki altındaki bakırı çıkarsınlar”dediğini ifade eden Işıkver  “Buna asla müsaade etmeyiz.Bu olursa kendi kendimize benzin döker yakarız. Böyle bişey olmaz niyet buysa niyet sahipleri bilsin ki Madenli sahipsiz değil”uyarısını yaptı. 
Bayram sonrası bakanların katılacağı toplantıda yeni bir süreç inşa edileceğini ve kendisininde bu süreci yakından takip edeceğini  ifade eden Işıkver “ bu yeni süreç Madenliler için hayırlara vesile olsun”dedi.