Bir belediye yasaları bu kadar çiğneyemez

Elazığ Merkeze bağlı Yemişlik mahallesinde 4 kata imarlı belediye hizmet alanı olarak ayrılan taşınmazın 6 kata imarlı ticari alana çevrilmesi kararı MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz'ı çıldırttı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bir belediye yasaları bu kadar çiğneyemez

Gazeteniz SONSÖZ'ün geçtiğimiz ay haberleştirdiği Elazığ Belediyesi'nin Yemişlik Mahallesi ada 6148 ve ada 6128 deki Belediye Hizmet alanında kalan taşınmazların  E: 1.00 Yençok:4 kat olan imar planını E: 1.20 Yençok:6 kata imarlı T2 (ticaret) alanına dönüştürülmesi maddesi Eylül ayı meclis toplantılarında görüşülerek imar komisyonuna havale edilmişti.

Sözkonusu teklifin imar komisyonunda oy birliğiyle kabul edilip meclise getirilmesi MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ı çıldırttı

 Susmaz; İmar komisyonun oy birliğiyle kabul edip meclise getirdiği bu madde konusunda şiddetli tepki gösterdi.

Teklifin göürüşülmesi sırasında söz alan Susmaz; Yine bir cins değişikliği bu sefer bir şey daha ilave ediliyor. Hem belediye hizmet alanı ticariye çevriliyor. Hemde yoğunluk kat artırılıyor. Dört kattan altı kata çıkıyor. Yoğunluk artıyor. Hizmet alanıda ticari alana çevriliyor. Ben daha diyecek bir şey bulamıyorum. Yasalar ancak bu kadar çiğnenir. Bir kere yoğunluk artırmak olacak bir şey değil. Cins değişikliği yapıyorsunuz. Hizmet edeceğiniz yeri dükkan yapıyorsunuz. Belediye hizmet alanının ticariye çeviriyorsunuz. Hemde 4 katı 6 kata çıkartıyorsunuz.

BU NASIL KOMİSYON

İmar komisyonunun teklifi oy çokluğu ile kabul ederek meclise getirmesine şiddetli tepki gösteren Susmaz;Komisyon nasıl bunu oy birliği ile kabul edebiliyor. Bu nasıl komisyon. Nasıl getiriyorsunuz. Nasıl teklif ediyorsunuz meclise. Bir meclise böyle şeyler gelmez. Bir belediye yasaları bu kadar çiğneyemez. Bu kadar yâgri yasal şey yapamaz. Çıldıracak gibiyim. Nasıl getiriyorsunuz. Suç işliyoruz burada. Siz bize suç işletiyorsunuz" diye konuştu.