Bizi İzlemeye Devam Edin

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın girişimleri meyve vermeye başladı.

Bizi İzlemeye Devam Edin

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın  Elazığ'ı gastronomi şehri haline getirmek, Harput'un UNESCO Dünya Mirası Kalıcı listesinde yer almasını sağlamak ve  Elazığ'ı turizm şehrine dönüştürmek için başlattığı girişimler meyve vermeye başladı.

Milletvekili Nazırlı’nın teklifi ve girişimleri sonucu organize edilen THY Yönetim Kurulu toplantısı Elazığ’da gerçekleşti.

Dün akşam yapılan toplantının ardından bu sabah düzenlenen basın toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Taner Atay, Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ,MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal,CHP İl Başkan Vekili Av.Çağrı Uçar ,STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NAZIRLI: “POTANSİYELİMİZİ BİLİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “THY’miz ile planladığımız programımızı bugün Elazığ’ımızda gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Dün akşam THY yönetimine Elazığ’ı tanıttık, birtakım değerlendirmelerde bulunduk. Basın toplantımızın ardından Harput, Palu gibi Turistik alanlarımıza gideceğiz” dedi.

“THY’DEN BEKLENTİMİZ VAR”

 “Elazığ olarak THY’den bazı beklentileri olduğu ifade eden Milletvekili Nazırlı; “Elazığ’ımızın turizm ve gastronomi alanında çok ciddi yol kat edebilecek bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Elazığ mutfağında 1000’in üzerinde tarifimizle, yüzlerce tarihi yapımızla bunu hak eden bir şehir olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda da Türk Hava Yolları’mızın bizlere ciddi bir şekilde destek olacağını umut ediyoruz. Beklentimiz de bu yöndedir” şeklinde konuştu.

VALİ HATİPOĞLU: “ELAZIĞ’I DÜNYAYA TANITMAK AMACIYLA YENİ BİR HEDEF OLUŞTURDUK”

Elazığ’ın tarihi, kültürel değerlerinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, bu değerleri tanıtmak ve dünyaya duyurmak amacıyla THY Yönetimini ağırladıklarını belirtti.

BOLAT: “EŞSİZ TARİFELERİ OLAN BU ŞEHRİ DÜNYAYA TANITMAK ÜZERE BURADAYIZ”

Açılış konuşmalarının ardından Elazığ’a gelme nedenlerinden bahseden THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Burada bulunmaktan, ülkemizin bu güzide köşesini, şehrini ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Tarihi milattan önce binlerce yıla dayanan bugünkü birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Elaziz şehrimizin kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi alanında da eşsiz tarifeleri olan bir şehir olarak dünyaya tanıtmak üzere buradayız” dedi.

“KADİM ŞEHRİMİZ DÜNYADA YETERİ KADAR TANINMIYOR”

Elazığ’ın tanıtımının yeterince yapılmadığını, kültürel değerlerinin bilinmediğini söyleyen Bolat Elazığ’ın tanıtımı konusunda elinden geleni yapacağını ifade etti.

Başkan Bolat, “Maalesef konumuyla tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış bu kadim şehrimiz dünyada yeteri kadar tanınmıyor. Ama UNESCO’nun geçici miras listesinde olan Harput’un kalıcı miras listesine alınması hususunda çalışmaları beraber yürüteceğiz. Aynı şekilde UNESCO somut olmayan kültürel miras listesinde olan ‘Kürsü başı’ sohbetini de dün akşam tanıma fırsatı bulduk. Hakikaten somut kültürel miraslar gibi soyut kültürel miraslar da ülkemiz için oldukça önemli yer kaplıyor ancak maalesef fazla bulunmuyor.”

 “THY ÇALIŞANLARI ELAZIĞ’I GEZMEK İSTEYECEK”

Bugün Harput ve Palu gibi antik yerleri gezeceklerini ifade eden Bolat; “THY’nın 94 bin çalışanı var. Bu 94 bin çalışanın bilet hakları ve pass hakları var. Elazığ şu ana kadar kaç kişinin aklındaydı bilmiyorum. Bundan sonra 94 bin çalışanımızın da en kısa zamanda gelip ziyaret etmek isteyeceği bir yer olarak tanıtacağız” dedi.

NAZIRLI”BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı basın toplantısının ardından Vali Numan Hatipoğlu ve THY Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Bolat ve THY Heyeti ile yaptıkları Harput ziyareti sırasınad yaptığı paylaşımla “Bizi İzlemeye Devam Edin”dedi.