Çimento Fabrikası Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Çimento Fabrikasının Taşınması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çimento Fabrikası Sorununu TBMM  Gündemine Taşıdı

Sosyal Medya hesapları üzerinden Aksaray Mahallesi'nde bulunan Elazığ Çimento Fabrikası'nın çevre ve insan sağlığına verdiği zarardan dolayı kaldırılması için topyekün mücadale çağrısında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver bugünde konuyu TBMM genel Kurulunda dile getirdi.

Işıkver konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

1950'li yıllarda faaliyete geçen ve Aksaray Mahallesi’nde bulunarak o dönem il merkezi dışında kalan Elâzığ Çimento Fabrikası'nın bugünkü konumundan ötürü çevre ve insan sağlığına verdiği zarardan dolayı il dışına kaldırılması gerekmektedir.

Elâzığ'ın coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin vermesinden ve bir çöküntü ovası olma özelliği taşımasından ötürü fabrika, günümüz şartlarında şehrin ortasında âdeta zehir saçmaktadır.

Hava kirliliğini artıran ve yıllık ortalama 160 bin ton üretimiyle gece gündüz durmadan çalışarak hemşerilerimizin yaşam kalitesini düşüren söz konusu fabrikanın kaldırılması hususu yaklaşık yirmi yılı aşkın süredir aziz şehrimiz Elâzığ'ın gündeminde bulunmaktadır.

Milletimizin sağlığını tehlikeye atmamak ve bir şehrin geleceğini yok etmemek adına devletimizin bütün yetkililerinden Elâzığ Çimento Fabrikasının il dışına kaldırılması konusunda hemşerilerim adına destek talep ediyorum.