Daha Güçlü Elazığ ve Türkiye için Çalışmaya Devam Edeceğiz

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin Ticaret Bakanlığınca paylaşılan son verileri değerlendirdi.

Daha Güçlü Elazığ ve Türkiye için Çalışmaya Devam Edeceğiz

Türkiye ve Elazığ’ın yarınlara daha güçlü ulaşması için çalışmayı sürdüreceklerini belirten Açıkkapı, “2024 yılının ikinci yarısında da ihracatımızdaki artış ve ithalattaki azalış eğilimlerinin devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

2024 yılının ilk yarısında dış ticaret ve cari işlemlerimizdeki olumlu gelişmeler artarak devam ediyor. Ticaret Bakanlığımızdan aldığımız bilgilere göre, Haziran ayı dış ticaret verileri; ihracatımızın bayram tatili ve negatif takvim etkisi nedeniyle %8,3 oranında azalışla 19 milyar dolar olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Ancak, 2024 yılı ilk yarısında ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,6 oranında artarak 126,3 milyar dolara ulaşmış vaziyette. Tabi Yıllıklandırılmış ihracatımız ise %2,9 artarak 258,8 milyar dolara yükseldi.

İthalat tarafında ise, Haziran ayında %4,4 azalarak 24,9 milyar dolar oldu ve bu rakam son 32 ayın en düşük ithalat değeri olarak karşımıza çıkıyor. Yılın ilk yarısında ithalat %8,4 düşerek 168,9 milyar dolar seviyesine geriledi. Böylelikle, dış ticaret açığımız %30,5 azalarak 42,6 milyar dolara indi. Turizm gelirlerimiz de güçlü bir artış sergileyerek, %9,3 oranında artışla 23,7 milyar dolara ulaştı. Bu gelişmelere baktığımızda, coğrafyamızdaki gerilimlerin , son yıllardaki dünya üzerindeki krizlere rağmen ekonomimizin güçlenme ivmesini yakaladığı görülebiliyor.  

2024 yılının ikinci yarısında da ihracatımızdaki artış ve ithalattaki azalış eğilimlerinin devam edeceğini umut ediyoruz. Tabi şehirlerin azizi Elazığ’ımızın ekonomisine katma değer sağlayacak yeni projeler için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. 

Bilindiği gibi Elazığ milletvekilleri olarak Meclisteki yasama faaliyetlerinin yanı sıra;  fırsat buldukça Bakanlık ve kurum ziyaretlerinde bulunuyor, şehrimizin huzur ve refahı için tüm gayretimizle çalışıyoruz. 

1 Ekim’de başlayacak olan yeni yasama yılı öncesinde de bulduğumuz her fırsatta seçim bölgemizde hemşehrilerimizle bir araya gelecek, Ankara’daki temaslarımızı da hız kesmeden sürdüreceğiz. 

Kıymetli hemşehrilerimizle yeni gelişmeleri, müjdeleri de sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmaya devam edeceğiz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde daha güçlü bir Elazığ ve daha güçlü bir Türkiye için  çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.