Desteklerini Belirtmiş!

'Yarısı Bizden'Kampanyası için bugüne kadar sessiz kalan Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın bugünkü açıklaması şaşkınlık yarattı.

Desteklerini Belirtmiş!

Görev yaptığı 5 yıl boyunca Kentsel dönüşüm konusunda bir arpa boyu yol alamayan Şerifoğulları geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İstanbul’a özel açıkladığı “Yarısı Bizden”kampanyasıyla ilgili nihayet bir cümle kurdu.
Şerifoğulları’nın Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş ve Derneğe bağlı muhtarların ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama okuyanları hayrete düşürdü.
İlk olarak Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş ‘un gündeme getirdiği 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması talebi şehirde büyük karşılık buldu.CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ,Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ,MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver bu konuda açıklama yaparak Elazığ’ın yarısı bizden kampanyası kapsamına alınması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda irade ortaya koymuşlardı.
Tüm Elazığ Muhtarlar Derneğinin de ortak ses oluşturmak amacıyla yaptıkları ziyaret ve temaslar konunun bir anda şehir gündeminin ilk sırasına yerleşmesini sağladı.
İLK HABERİ SONSÖZ YAPMIŞTI
Konu ile ilgili Elazığ Basınında ilk haberi gazeteniz Sonsöz 9 Ağustos tarihinde “Aynısından Elazığ’da İstiyor”başlığıyla yayınlamıştı.
KONUNUN MUHATABINDAN ANLAŞILMAZ AÇIKLAMA. 
Kentsel Dönüşüm konusunun en birinci muhatabı kendisi olmasına rağmen bu konuda bugüne kadar sessiz kalan Şerifoğulları’nın Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş ve Derneğe bağlı muhtarların ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama  ile ne kastettiği anlaşılmadı.
İŞTE ŞERİFOĞULLARI’NIN AÇIKLAMASI
Okuyanların hiçbir anlam çıkaramadıkları metinde Şerifoğulları şu ifadelere yer vermiş;
“Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Necati Karataş ve Derneğe bağlı muhtarlarımızla bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.
 Toplantımızda; “İstanbul’un dönüştürülmesi amacıyla devletimiz tarafından uygulanan "Yarısı Bizden Kentsel Dönüşüm Uygulaması"nın aziz şehrimizde uygulanması için desteklerimizi belirttik. 
Elazığ’ımızın dönüşümü ve gelişimi için kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere yatırım ve projelerimize devam edeceğiz.”
SÜRECİ BELEDİYE’NİN YÜRÜTMESİ GEREKİYOR 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre konutunu dönüştürmek için vatandaşların belediyeye başvurması gerekiyor. Yani süreci belediyeler, bakanlık ile işbirliği içerisinde yürütecek. Süreci yürütmesi gereken Elazığ Belediyesi’nin bugüne kadar hiçbir adım atıp konuyu sahiplenmemesi ve şehir bir anda bu konuya kilitlenmişken “desteklerimizi belirttik”şeklinde açıklama yapması şaşkınlık yarattı.

Desteklerini Belirtmiş!