Elazığ Sahipsiz Değilmiş

Elazığ Belediyesi'nin 4 yıldır Sayıştay tarafından denetlenmediği ortaya çıktı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ Sahipsiz Değilmiş

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın “Bizi Sayıştaycılar her yıl denetler” ifadelerinin aksine Elazığ Belediyesi'nin 4 yıldır Sayıştay tarafından denetlenmediği ortaya çıktı.
Kamuda hesap verme sorumluluğu ile mali saydamlığa katkı sağlamak üzere denetim, yargılama ve rehberlik yapmak amacıyla kurulan Sayıştay belirli periyotlarla kamu kurum ve kuruluşlarını denetliyor.
Kurum ve kuruluşların mali hesaplarının yasa ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını inceleyen Sayıştay, Şerifoğulları döneminde Elazığ Belediyesi’ne nedense pek uğramamış.
Şerifoğulları’nın Belediye Başkanlığı döneminde sadece bir defa 2020 yılında Sayıştay denetçileri incelemede bulunurken sonraki yıllarda sayıştay denetimi yapılmamış.
Elazığ Belediye Başkanı’nın "Bizi her yıl Sayıştaycılar denetler sözünü" Sayıştay’ın resmi web sitesi doğrulamıyor.
Sayıştay denetimleri yapıldıktan sonra denetim raporları Sayıştay’ın Web sayfasında yayınlanır. Sayıştay resmi web sitesinde  Elazığ Belediyesi 2020 yılından sonra Sayıştay denetiminden geçmemiş. 
Eski Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın beş yıllık hizmet döneminde Elazığ Belediyesi’nde üç defa (2015-2016-2019) Sayıştay denetimi yapılmıştı. 
Elazığ Belediyesi’nin Şerifoğulları dönemiminde sadece bir kez Sayıştay denetimine tabi tutulması "Demek ki Elazığ Sahipsiz Değilmiş"yorumlarının yapılmasına sebep oldu.