Gizemli Yetki İstedi

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın Eylül ayında Belediye Meclisi'nden istediği gizemli yetki, tartışmalara neden oldu.

Gizemli Yetki İstedi

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın  Eylül ayı meclis toplantı gündemine aldırdığı belediye borçlarına karşılık taşınmaz arsa devri yetki talebi olumlu bulunursa Türkiye’de bir ilk olacak.
Şerifoğulları’nın “Mülkiyeti Belediyemize ait şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan taşınmazların gerektiğinde belediyemizin mali yükümlülüklerine karşılık; satışı, takası, trampa vb. işlemler için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi”dikkat çekti.

Elazığ Belediye Meclisi’nden istenen bu belirsiz yetki hem kanun ve yönetmeliklere hem de Sayıştay kararlarına aykırı bir nitelik taşıyor. 

Türkiye’de tüm belediyeler kurum adı,borç miktarı ve taşınmaz bilgilerini kanun ve yönetmeliklerin öngördüğü şekilde belirterek  yetki talebinde bulunurken Şerifoğulları’nın bunlarla ilgili hiçbir bilgi vermeden genel bir yetki istemesi kafaları karıştırdı.
DAHA ÖNCE DOĞRUSUNU YAPMIŞ
Belediye Başkanı Şerifoğulları, 1 Ocak 2021 tarihli Belediye Meclis oturumunda benzer bir yetki talebinde bulunmuş ancak o yetki talebinde SGK borcuna karşılık 45 taşınmaza ilişkin ayrıntılı bilgi ve değerlerini belirtmiş ve 79 Milyon 636 bin TL’lik SGK borcu taşımaz devri ile ödenmişti. 

KAMUOYU MERAK EDİYOR
Elazığ Belediyesi’nin hangi kuruma ne kadar borcuna karşılık, hangi taşınmazları devrini yapacağı ile neden bu meclisten belirsiz yetki istediği, bu yetkinin kapsamının neden gizlendiği merak ediliyor.