Hazardağlı Kavşağı Ne Alemde?

Şehir Trafiğinin en önemli sorunlarının başında gelen Hazardağlı Kavşağı ile ilgili Elazığ Belediyesi'nin hiç bir adım atmaması sürücülerin çilesini daha da artırıyor.

Hazardağlı Kavşağı Ne Alemde?

Hazardağlı Kavşağı battı çıktı projesini hem 2019 hem de 2024 projeleri arasında yer veren Şerifoğulları’nın 31 Mart’tan bu yana projeyle ilgili herhangi bir adım atıp atmadığı merak ediliyor.
Elâzığ-Malatya yolunun Hazardağlı Kavşağının da içinde bulunduğu ilk 7 km'lik kısmı (Çaydaçıra Kavşağı-Baskil Kavşağı arası) Elâzığ Belediyesinin yazılı talepleri ile 29 Ocak 2018 tarihli Bakan “OLUR'u” ile Karayolları ağından çıkarılmıştı.
BİR KAÇ AYDA HAREKETE GEÇERİZ

2019 Yılında seçim projeleri arasında yer verdiği Hazardağlıkavşağı projesi için 24 Ocak depremi sonrası katıldığı tvprogramında “Hazardağlı ile ilgili battı çıktı projemizi ulaştırma bakanımız buraya geldiğinde kendilerinden rica ettik Elazığ’a hediye etmelerini istedik orası biliyorsunuz karayolları ağından 2018 yılında çıkarılmış belediye ağına geçmiş belediye ağına geçtiği için rica mahiyetinde ve hediye mahiyetinde bakanımızdan istedik çalışmayı yapıyorlar inşallah ulaştırma bakanlığı tarafından yapılmasını arzu ediyoruz yapılmadığı taktirde hem Hazardağl’ıyı  hem eski Sebze halinin ordaki kavşağı ikisini de belediye olarak bizler yapacağız bizim projemiz hazır zaten”ifadelerini kullanan Şerifoğulları aynı tv programında “Bi üç beş ay bakanlıktan himmet bekleyeceğiz olmadığı takdirde devreye biz gireceğiz. “demişti.

2024 PROJELERİ ARASINA DA KOYDU
Görev yaptığı 5 yıl süresince şehirde kangren haline gelen Hazardağlı kavşağındaki trafik problemi için 2021 yılında 103.140,00 TL bedelle Elazığ Merkez Hazardağlı Kavşağı Alt Geçit Projesi Jeolojik-Jeoteknik Etüd Yaptırılması Hizmet Alımı ve 2022 yılında 649.500,00 TL bedelle Elazığ Merkez Hazardağlı Kavşağı Altgeçit Proje Hazırlanması Hizmet Alımı ihalelerinden başka bir işlem yapmayan Şerifoğulları 5 yıl boyunca yapamadığı projeye yeni seçim vaadleri arasında yer vermişti.
IŞIKVER UYARDI ve YOL GÖSTERDİ
Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver 31 Mart seçimleri öncesi TBMM’de yaptığı konuşmada Hazardağlı Kavşağı’ndaki sorunun çözülebilmesi için Hazardağlı Farklı Seviyeli Kavşağının yapılması gerektiğini ifade etmiş Belediyenin bugünkü bütçesiyle, son 5 yılda olduğu gibi bunu yapması pek mümkün görünmemektedir şeklinde konuşmuştu.
Elazığ Belediyesi’nin  bütçesiyle bu projeyi hayata geçirebilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Semih Işıkver bu yolun tekrar Karayolları ağına alınmasıyla Hazardağlı Farklı Seviyeli Kavşağının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılabileceği ve belediye’nin bütçesinden ve Elazığlıların cebinden tek kuruş çıkmadan bu işin çözülebileceğini belirtmişti.
Işıkver bu konuda da Elazığ Belediyesi’nin yazılı talepte bulunması gerektiğini ve bu talep yapılırsa kendisinin de sürece katkı sağlayacağını ifade etmişti.
GÜRSEL EROL DESTEK VERDİ
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel ErolHazardağlı Farklı Seviyeli Kavşağının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılabileceği ve belediye’nin bütçesinden ve Elazığlıların cebinden tek kuruş çıkmadan bu işin çözülebileceğini belirten MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in bu görüşünün doğru ve yerinde bir öneri olduğunu ve izlenecek yolun bu olması gerektiğini katıldığı bir tv programında ifade etmişti.
BİR AKSİYON ALINDI MI?
Semih Işıkver’in önerisine destek veren Gürsel Erol’un katıldığı tv programına mesaj yollayarak “Bizde burayı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yaptırmayı planlıyoruz “demek zorunda kalan Şerifoğulları’nın şehrin trafiğinde kangren haline gelen Hazardağlı Kavşağı projesi ile ilgili Elazığ Belediyesi’nin bu güne kadar  Elâzığ-Malatya yolunun ilk 7 km'lik kısmı (Çaydaçıra Kavşağı-Baskil Kavşağı arası)’nın tekrar karayolları ağına alınması için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.