Herkes İstiyor, Kendilerinden Ses Yok

Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması konusunda henüz sesi çıkmadı.

Herkes İstiyor, Kendilerinden Ses Yok

Elazığ’ın en büyük sorunu olan yerinde kentsel dönüşüm  konusunda bugüne kadar hiçbir çaba sarfetmeyen Şerifoğulları’nın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul’a özel olarak açıklanan “Yarısı Bizden” kampanyasının Elazığ’da da uygulanması konusunda henüz sesi çıkmadı.

YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İSTEMİYOR MU?

Elazığ’ın en büyük sorunu olan yerinde kentsel dönüşüm konusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hiç bir adım atmaması, kent merkezindeki mahallerin yeniden imar edilmesini “istemiyor mu?” sorusunu akıllara getiriyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul’a özel olarak açıklanan “Yarısı bizden“ kentsel dönüşüm kampanyasına Elazığ’ın dahil edilmesi konusunda her kesimden talep gelirken Şerifoğulları’nın sessiz kalması dikkatlerden kaçmıyor.

Bakan Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinde Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile birlikte Elazığ Merkez'inin kentsel dönüşümü ve Çarşı Mahallesi'nin yeniden şehrin ticaret merkezi olması konusunda çalışma yapılması talimatı vermesine rağmen  geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyaretinde sadece Toki’nin Elazığ’a yapacağı yatırımlardan bahseden Şerifoğulları’nın önceliğininşehir Merkezi’nin dönüşümü olmadığı kanaatini doğurdu.

HERKES İSTİYOR, KENDİLERİNDEN SES YOK

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un yanı sıra muhalefet

Partileri  il başkanları Elazığ’da yerinde dönüşümün bir an önce  yapılması çağrısında bulunurken bu süreçte aktif rol oynaması gereken Şerifoğulları’nın hiç bir adım atmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

VATANDAŞIN UMUDU IŞIKVER VE EROL

Elazığ Belediye Başkanının şehre sahip çıkmak, yıkılan konutların yerine  yenilerini yapmak ve merkez mahalleleri yeniden ayağa kaldırmak gibi bir derdinin olmadığını dile getiren vatandaşlar umutlarını Elazığ Milletvekilleri Semih Işıkver ve Gürsel Erol’un bu konuda gerekli girişimlerde bulunmasına bağlamış durumda.

Elazığlı vatandaşlar bu konuda MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un konuyu gündeme getirip, gerekli girişimlerde bulunarak “ Yarısı bizden” kampanyasına Elazığ’ın  dahil edilmesini ve yerinde dönüşümün TOKİ tarafından yapılmasını bekliyor.