İlk İşi Çöpe Göndermek Oldu

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın seçimlerin ardından çoğunluğu Ak Partili olan çok sayıda personeli Temizlik, Park ve Bahçeler ile Veteriner işleri müdürlüklerine göndererek personel kıyımı yaptığı öğrenildi.

İlk İşi Çöpe Göndermek Oldu

31 Mart yerel seçimlerinde oyunu düşürerek Elazığ Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Şerifoğulları’nın ilk icraatı uzun yıllardır aynı birimlerde çalışan bir çok personeli Temizlik ve Park Bahçeler gibi müdürlükler emrine göndermek oldu.

Ak Parti'de aktif siyaset yapan iki üst düzey siyasinin birinci derece yakınının yanı sıra geçmiş dönem Elazığ Belediye Başkanları Süleyman Selmanoğlu ile Mücahit Yanılmaz’ın yakın koruma ekibinde yer alan isimler de personel kıyımına uğrayanlar arasında yer aldı.

Yeri değiştirilen personellerin bir çoğunun ortak noktasının Ak Partili olmaları ve Ak partili farklı siyasilere yakın olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Ak Partili bir belediye başkanı tarafından kıyıma uğrayan personellerin yer değişikliği gerekçesi olarak aday adaylık süresince kendisini desteklemedikleri, diğer aday adaylarının paylaşımlarını beğendiklerinin tespit edildiği ve seçimlerin ardından da bunların cezalandırıldığı iddia edildi.

Yeri değişen çok sayı da personele tebligatlarının yapıldığı, personel kıyımının bu hafta içerisinde de devam edeceği dile getirildi.

Yerleri değiştirilen personellerin Hamza Yanılmaz, Süleyman Selmanoğlu ve Mücahit Yanılmaz dönemlerinde işe başlayan ve uzun bir süredir işlerini hakkıyla yapan personeller olduğu da ifade edildi.

Öte yandan Belediye şirketi Ebuaş’ta da bir çok ismin iş aktinin feshedildiği bize ulaşan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli olarak ifade ettiği hatalarımızdan ders çıkaracağız uyarısına rağmen Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın başladığı personel kıyımı karşısında karşısında AK Parti Milletvekillerinin ve AK Parti Genel Merkezi’nin nasıl bir tavır alacağı Elazığ kamuoyu tarafından merak konusu oldu.