'İŞÇİLERE HAKSIZLIK, EMEĞE SAYGISIZLIK YAPILIYOR'

Yapılan uygulamanın emeğe ve alın terine yönelik kabul edilemez bir haksızlık olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, holdingin bu tavrından acilen geri adım atması gerektiğini dile getirdi.

'İŞÇİLERE HAKSIZLIK,  EMEĞE SAYGISIZLIK YAPILIYOR'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yıldırım Holding’e bağlı Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin, özlük ve sosyal haklarında iyileştirme talebiyle başlattıkları grevin ardından fabrikaya gelerek iççilerle toplantı yapan ve “hepinizi kapının önüne koyarım” diyerek hakaret eden Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın bu tavrından sonra, Holding Genel Merkezi tarafından alınan bir kararla maden ocaklarındaki üretimin durdurulması ve işçilerin ücretsiz izne çıkartılması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Yapılan uygulamanın emeğe ve alın terine yönelik kabul edilemez bir haksızlık olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, holdingin bu tavrından acilen geri adım atması gerektiğini dile getirdi.
Kamu malıyla servet sahibi olup amaçlarına ve hedeflerine ulaştıktan sonra kendilerini servet sahibi yapan emekçilerin hakkını hukukunu tanımayan, emeğe ve alın terine saygı göstermek şöyle dursun anayasal haklarını kullanan emekçileri karşısına dizip hakaretler savuran çalışma anlayışının  kabul edilemez bir zorbalık olduğunu ifade eden CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, açıklamasını şöyle sürdürdü.
“Elazığ son 20 günden beri büyük bir emek ve hak gaspına sahne oluyor. Etikrom Holding’e bağlı Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerimiz, yüksek enflasyon ve zorlaşan hayat şartlarından dolayı ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirme talepleri, işletme tarafından dikkate alınmazken, Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik “sizi kapının önüne koyarım” cümlesi ve hakaretleri, vicdanların kabul edebileceği ve mazur görebileceğimiz bir söylem değildir. Özelleştirme süreçlerinde cüz’i bedellerle kamunun malını yağmalayıp kısa sürede servet sahibi olan holdinglerin bu gücünü, mağdur ve mazlum işçiler üzerinde haksızlığa ve zorbalığa varan bir üslupla göstermesi kölelik dönemine ait bir görüntüdür, bu zorbalar AKP iktidarından yüz buldukları için bu haldeler. 22 yıllık iktidarlarında çıkardıkları iş yasaları ve çalışma ilişkilerine ilişkin yasalarla işçilerimizi modern kölelik koşullarına mahkum etmiştir, dedi.

“İŞÇİLERLE BİRLİKTE ELAZIĞ CEZALANDIRLIYOR”
İşçilerin hak arama taleplerine karşılık emeğe ve alın terine saygısızca yaklaşmanın ardından Eti Holding’in Alacakaya Maden ocaklarını kapattığını ve işçileri ücretsiz izne ayırdığına dair kararının haksızlık yanında düşmanlık olduğunu dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Holdingin Alacakaya’daki işletmesini kapatıp işçileri ücretsiz izne çıkarma kararı, hem işçilere hem ailelerine hem de Elazığ’a yönelik kin ve nefret içeren bir intikam alma planı yanında,  kendilerine her yıl milyonlarca dolar kazandıran  işçilere yapılan büyük düşmanlıktır” dedi.

“SİYASET KURUMU DEVREYE GİRMELİ”
Alacakaya’da yaşanan ve işçilerin hak taleplerine yönelik haksız uygulamadan kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla siyaset kurumunun olaya el atması gerektiğine dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Başta AKP Elazığ Milletvekilleri olmak üzere, siyaset kurumunun konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz.” dedi.