Maden'deki Hemşehrilerimiz Müsterih Olsunlar

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden ilçesinde ağustos ayı içerisinde uzlaşma ofisi açılacağını söyledi.

Maden'deki Hemşehrilerimiz Müsterih Olsunlar

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, geçtiğimiz hafta Elazığ Milletvekilleri Mahmut Rıdvan Nazırlı, Gürsel Erol ve Semih Işıkver ile birlikte Maden İlçesi’nin durumu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AFAD Başkanı Okay Memiş ile yaptıkları görüşmenin detayların paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan Milletvekili Açıkkapı, heyelan bölgesindeki hak sahipleri için ağustos ayı içerisinde uzlaşma ofisinin açılacağının ve mağduriyet yaşayan vatandaşlar için çalışma yapılacağını söyledi.

Açıkkapı daha sonra Elazığ ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz hafta, özellikle Plan Bütçe Komisyonu ve genel kurul çalışmaları dolayısıyla Ankara’da yoğun bir program geçirdik. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un ilimiz ziyaretine eşlik edemedik.

Ancak, geçtiğimiz hafta İlimiz Elazığ ile ilgili güzel bir gelişme daha yaşandı. İlimiz milletvekilleri Mahmut Rıdvan Nazırlı, Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Semih Işıkver ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Gürsel Erol ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, bakan yardımcımız ve AFAD başkanımız ile genel müdürlerin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Maden ilçemizle ilgili önemli kararlar alındı.

Ağustosun ilk haftalarında madende bir çalışma ofisi kurularak, burada mağduriyet yaşayan Madenli hemşehrilerimizle ilgili daha somut adımlar atılacak. Bu konuda tüm siyasi partilerle birlikte Elazığ'da yaşayan hemşehrilerimizle ortak noktada buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elazığ için hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda duyarlılık gösteren diğer milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz.

Sayın Bakanımız ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Elazığ'da 2025 yılı sonuna kadar, hem 24 Ocak 2020 Sivice depremi hem de 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde meydana gelen hasarlarla ilgili konutların büyük bir çoğunluğunun tamamlanacağını ifade ett

Sayın Murat Kurum, 2020 depreminde Elazığ'a gösterdiği duyarlılıkla İlimizde sevilen bir bakanımız ve kendisi de Elazığ'a özel ilgi göstermektedir. Kendisine teşekkür ediyoruz ve Rabbim'den, ülkemize ve aziz milletimize bir daha böylesi büyük depremler ve afetler yaşatmamasını diliyoruz.