Marifet İltifata Tabidir

Fırat Üniversitesi'nin geçtiğimiz dört yıllık süre içerisinde ortaya koyduğu tarihi başarılar Elazığ'ın geleceğine ilişkin umudu artırırken, gençlerimize de etkili bir üniversite eğitimi alabilmenin imkânlarını sunuyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Marifet İltifata Tabidir

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne 2020 yılında atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, geçen sürede vizyoner yönetim anlayışı ile Fırat Üniversitesi’ni başarılarıyla örnek gösterilen bir konuma getirdi.

Fırat Üniversitesi tarafından tercih yapacak gençlerimize yönelik hazırlanan tanıtım videosunda üniversitenin başarıları, yapılan çalışmalar, yönetim anlayışı ve gelecek hedefleri önümüzdeki süreçte Fırat Üniversitesi’nin dünya sıralamalarında çok daha iyi yerlere geleceğinin izlerini taşıyor.

Fırat Üniversitesi tanıtım filminde anlatılan üniversitenin başarıları ile gurur duyulurken, kurumların etkin yönetilmesi halinde nasıl başarıya ulaşılacağının da en örneği gösteriliyor. Tanıtım filminde yer alan bazı başarılar kısaca şöyle ifade edilebilir:

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yönetiminde YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilen Fırat Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışı araştırma kuruluşlarının sonuçlarına göre Türkiye’de en iyi ilk 10 üniversite arasına girmeyi başardı.

Türkiye’de ilklerde yer alan Fırat Üniversitesi, dünya sıralamalarında 500 ile bin üniversite arasında yer alıyor. Üstelik bu sıralamaya giren Türk Üniversitesi sayısı da oldukça sınırlı.  Bu başarıyla birlikte Fırat Üniversitesi, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Türkiye’de en çok akademisyenin olduğu ikinci üniversite oldu.

            Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yönetiminde akademisyenler projeye ve başarıya teşvik edilerek, Fırat Üniversitesi’nin TÜBİTAK projelerinde çok önemli bir ivme kazanması sağlandı. Gerçekleştirilen çalışmalar ile Fırat Üniversitesi TÜBİTAK  öğrenci projeleri, TÜBİTAK 2237 ve TÜBİTAK 1001 projelerinde Türkiye birincisi olmayı başardı.

            Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın rektörlüğünde çok sayıda inşaat çalışmasına başlanıldı. Yeni binalar, yeni laboratuvarlar, yeni amfiler inşa edildi ve hizmete sunuldu. Hizmete girmeyi bekleyen inşası devam eden projelerde sona doğru yaklaşıldı. Sağlık alanında sadece Elazığ’ın değil bölgenin ihtiyaçlarına göre planlamalar yapıldı.  2025 yılında hizmete sunulmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasının inşaatına başlanıldı. 2024 yılı içerisinde temeli atılacak 800 yataklı deprem izolatörlü modern teknoloji ile donatılmış bölgeye hizmet verecek hastane projesi hazırlanıldı. Yeni kurulan Eczacılık Fakültesi ile de sağlık alanında önemli bir güç elde edildi.

            Birçok alanda elde ettiği başarılar, eğitimde kalitesi, sosyal donatıları ve öğrenci dostu bir üniversite anlayışı ile Fırat Üniversitesi şimdi yeni tercih döneminde gençlerimizi bekliyor.