Medya Kamuoyunun Aynasıdır

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin FIRAT 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Medya Kamuoyunun Aynasıdır

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin FIRAT  yayınladığı mesaj ile 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayram Günü'nü kutladı FIRAT Türkiye'de engelliler, nüfusun hiç de küçümsenmeyecek bir bölümünü oluşturuyor. Yapılan tespitlere göre nüfusumuzun yüzde 13 milyon engelli. Oluşturmaktadır. Gazetecilere, medya dünyasına büyük bir görev düşüyor. Çünkü medya dediğimiz, bir anlamda toplumun vicdanı, sesidir; kullanmaya alıştığımız deyimle kamuoyunun aynasıdır.

Medya dünyası, evlerinde hapis kalmış engellilerin görünmeyen yüzünü, tüm çıplaklığıyla topluma bizlerden çok daha etkin ve yaygın biçimde yansıtma gücüne sahiptir. Medya dünyası, evlerinde hapis kalmış engellilerin görünmeyen yüzünü, tüm çıplaklığıyla topluma bizlerden çok daha etkin ve yaygın biçimde yansıtma gücüne sahiptir.
Bu gücün etkin kullanımı, toplumun uzun vadede engelliler konusunda eğitilmesinin, engellilerin herkes gibi haklarından yararlanabilmesinin ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmesinin de önünü açacaktır.

Medyamızda engellilere bu anlamda kucak açan gönül dostlarımız var. Bize güç ve cesaret veriyorlar, kendi haklarımıza daha kararlı biçimde sahip çıkmamıza destek veriyorlar. Sorunlarımızla ilgilenen, çözülmesi için emek veren, medya kuruluşlarına, medya kuruluş yazarlarına, çoğu kez bizimle birlikte mücadele yürüten bu dostlarımızın en içten duygularımızla Çalışan Gazetecilerimizin 24 temmuz gazeteciler ve batsın bayramı kutluyor ,Bizlere verdikleri desteğin ne maddi ne de manevi olarak değerinin ölçülemeyeceğini biliyoruz.Tüm dostlarımıza Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ve üyelerimiz adına, teşekkürlerimizi sunuyoruz.