Onların Bundan Haberi Varmı?

Elazığ'ın dönüşümünün sağlanabilmesi için İstanbul'da uygulanan 'Yarısı Bizden' kampanyasına Elazığ'ın da dahil edilmesi adına 5 milletvekili ile Ankara'da görüşmeler yapacaklarını açıklayan Şerifoğulları'nın 5 milletvekili ile görüşüp görüşmediği merak ediliyor

Onların Bundan Haberi Varmı?

İlk olarak Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş ‘un gündeme getirdiği 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanması talebi şehirde büyük karşılık buldu.CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ,Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ,MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver bu konuda açıklama yaparak Elazığ’ın yarısı bizden kampanyası kapsamına alınması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda irade ortaya koymuşlardı.

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneğinin de ortak ses oluşturmak amacıyla yaptıkları ziyaret ve temaslar konunun bir anda şehir gündeminin ilk sırasına yerleşmesini sağladı.

GÜNAYDIN BAŞKAN
Kentsel Dönüşüm konusunun en birinci muhatabı kendisi olmasına rağmen “Yarısı Bizden Kampanyası” ile ilgili bugüne kadar Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Necati Karataş ve Derneğe bağlı muhtarların kendisini ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama  ile sadece desteklerini belirten Şerifoğulları’nın dün belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamalar “Günaydın Başkan” dedirtti.
Şerifoğulları, kentsel dönüşümün tek yolunun Yarısı Bizden tarzı bir destek mekanizması olduğunun altını çizerek: "İstanbul ile birlikte Elazığ Yarısı Bizden kampanyasına dahil edilirse kentsel dönüşüm olur.”ifadelerini kullandı.
KAMUOYU BASKISINA DİRENEMEDİ 
Süreci kendisinin yürütmesi gerekirken başlangıçta bu kampanyanın Elazığ'da da yapılması için üzerine düşeni yapmayan  Şerifoğulları’nın dün yaptığı açıklamaları kamuoyu baskısına dayanamayıp sürece dahil olmak zorunda kaldığı dile getiriliyor. 

ONLARIN BUNDAN HABERİ VARMI?
“5 milletvekilimiz, il başkanlarımız ve bizler bir heyet şeklinde bakanımızla görüşeceğiz. Eğer Elazığ'ı da işin içine dahil ettirebilirsek süreç çok hızlı işler.” şeklinde konuşan Şerifoğulları’nın milletvekilleriyle bu konu hakkında herhangi  bir görüşme yapıp yapmadığı ise bilinmiyor.